"Ботев" (Пд) приема "Левски" на Колежа (Снимки)

31.03.2023 13:06 24 часа Пловдив онлайн
Илиян Филипов увери, че "Ботев" (Пд) може да приеме "Левски" на Колежа. Снимки: Авторът
Централната трибуна на стадион "Христо Ботев".
Част от обновения спортен комплекс.

Строителят на стадиона иска банкова гаранция, за да вложи 17 милиона лева за втория етап

Първият етап от изграждането на стадион "Христо Ботев" в Пловдив приключи. Това обяви строителят на спортния комплекс Илиян Филипов. Той добави, че комисиите от експерти, които отговарят за въвеждането в експлоатация на Колежа ще направят оглед в средата на април. Очаква се веднага да издадат  лиценз на него да се играят  мачове от efbet Лига. Така "Ботев" (Пд) ще може да домакинства на "Левски" (Сф) в края на следващия месец.

Илиян Филипов добави, че е притеснен за бързото приключване на втория етап от изграждането на стадиона. Той включва четири покрити трибуни, довършването на козирката, цялата фасада и озвучаването, което би позволило Колежа да получи лиценз да приема мачове от европейските клубни турнири по футбол.

 Проблемът е, че все още не е ясно дали ще има банкова гаранция от община Пловдив относно планираното финансиране за строителните дейности  през 2024 и 2025 година.  Илиян Филипов смята да вложи необходимите 17 милиона лева, за да приключи втория етап до 8 октомври, а след това от общината да си получи средствата.

„В предложението до сесията на  Общинския съвет, насрочена за 6 април не фигурира никъде банкова гаранция.  Без нея не мога да вложа тези 17 милиона лева. Надявам се по време на заседанието на ОБс да бъде предложена", каза Илиян Филипов.

Той добави, че в понеделник заедно със зам.-кмета на Пловдив Величко Родопски имат среща с банка, която предлага добра цена за гаранцията. Така ще се избегне сериозно оскъпяване на строителството.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>