Камен Донев през сълзи за уволнението на Морфов: Полагам усилия, за да не избухна

05.03.2023 20:12
Камен Донев Кадри: bTV
Актьорът също така показа татуировка на гърдите си с инициалите на директора на театъра.

Определям г-н Василев като паднала от незнайно къде мушмула

„Полагам много усилия, за да не избухна така, както Робърт де Ниро беше реагирал по отношение на Тръмп. Никога досега не сме виждали такава тежка форма на измекярлък. Думата „измекяр“ от арабски или древноперсийски означава „слуга“, „лакей“. Във времето това е придобило отрицателен аспект“, това коментира актьорът Камен Донев през сълзи по повод дисциплинарното уволнение на Александър Морфов от Народния театър "Иван Вазов". 

Директорът на Народния театър Васил Василев уволни PR-а на театъра и Морфов, което предизвика шумни скандали и протести сред актьорите. Камен Донев бе един от най-силно противопоставилите се на дисциплинарното уволнение. 

В предаването "Тази неделя" по bTV Донев прочете стихотворение, изпълнено с иронии и посветено на Васил Василев. Актьорът също така показа татуировка на гърдите си с инициалите на директора на театъра.

„Този човек трябва да бъде премахнат на мига. Има достатъчно доказателства – морални и не само, че той просто не се справя за това, което е сложен“, посочи още той.

Според Камен Донев е публична тайна защо колегите му актьори подкрепят Васил Василев.

„Много пъти в живота се е случвало и ще продължавала да се случва човек да бъде добре прикрит, докато стигне до едно място и едва след това да разкрие своята същност. Хора сме, всеки крие своите демони. В случая виждаме падането на една голяма маска. Виждаме една лъжа, един кариеризъм, безпардонност. Наблюдава се човек, който е бюрократозависим“, коментира Камен Донев.

„Очаквам да ме чуе господин Гълъб Донев. Другите явно не искат да го направят. Опитах се да се свържа и с министъра на културата – неуспешно. Призовавам всички ваши зрители да пуснат по пощата една мушмула до Народното събрание. Определям г-н Василев като паднала от незнайно къде мушмула, това се превърна в нарицателно“, каза още актьорът.

Предстои 555-ото представление на моноспектакъла на Камен Донев „За народното творчество“. Той покани публиката и на спектакъла „Животът е прекрасен“, който ще се постави на 17 март в Народния театър.

„Смехът на хората през годините не се е променил много. Хората останаха верни на стремежа си да съпреживеят нещо изключително и красиво.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>