Весела Лечева: Очаквам различни водачи и "Позитано" да се съобрази със структурите

24.02.2023 14:12

Очаквам различни водачи, които да дадат възможност на БСП да излезе от непрестижното пето място и да се борим за по-висок резултат. Защото не може с едни и същи хора да постигаш различни цели. Това заяви служебният министър на спорта Весела Лечева преди заседанието на Националния съвет на партията, който се събра в този час на "Позитано" 20, за да одобри водачите и пълните листи за изборите на 2 април.

Надявам се най-после "Позитано" да се съобрази с местните структури и техните номинации, след като винаги заявява, че структурите са много важни, допълни Лечева. Организацията във Велико Търново, част от която е и тя, номинира за водач ексдепутатката Мариана Бояджиева, но най-вероятно от ръководството ще наложат друг начело на листата.

На Градската конференция нямаше никакво напрежение, подредили сме нашите листи, очакваме да видим какво ще ни предложи Изпълнителното бюро като водачи в София. Имаме нашите предложения и предположения, коментира пък лидерът на БСП - София Иван Таков. Той ще представи пред пленума писмо от осемте районни председатели на 25-и МИР, в което те искат изместване на гражданската квота от второ място назад. А очакват водач да е Корнелия Нинова.

На пленума официално вече ще участва и Калоян Паргов, след като му изтече едногодишното наказание. "Това не ми е първия НС, не съм ходил никъде, бил съм си винаги в БСП. Ако някои си мислят, че съм бил на Северния полюс и ме посрещат с Добре дошъл, това си е техен проблем. В тази страна има закони и върховенството на закона трябва да е водещо", коментира Паргов.

Виждам, че партията вече хвали ВКС за техните решения, допълни той, визирайки поздравлението, което Корнелия Нинова отправи във връзка с решението на ВКС, че съд не може да допусне промяна на пола.

Похвалата е и за всички решения, без значение харесват или не, допълни Паргов.

Отиваме на избори и БСП има 2 задачи: да съхраним партията, защото много се разбутахме с тези конгреси и конфликти, и ако можем да вземе максимума от тези избори, даде насока Паргов.

Едно от нещата, които е важно да знаем е, че НС ще подкрепи и утвърди тези водачи, но с това си гласуване всички членове на пленума носят отговорност и за резултатите на 2 април, допълни още Паргов.

  Преди пленума се заговори, че Тасков Ерменков ще е водач в Русе. На конгреса именно той направи предложението за изключване на 14-те опозиционери от БСП.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>