Адвокатът на Диана Димитрова: в. "Уикенд" ще си плати

23.01.2023 20:35
Бившият правосъден министър Антон Станков Кадър: Нова телевизия

Въпросът е бил: "Или се оплакваш и проваляш цялата продукция и трудът на хората, и всичко отива на кино, или си замълчаваш и продължаваме с финалните епизоди", каза пред Крум Савов по 7/8 тв адвокат Антон Станков. 

Бившият правосъден министър е адвокат на актрисата Диана Димитрова по делото срещу нанесения ѝ побой преди 5 години. А според в. "Уикенд" двамата имат и връзка. 

Вестник "Уикенд" ще си плати. Създаде сериозен дискомфорт. И със съпругата ми имах разговор и с децата ми, които са на 10 и 12 г. Знаете колко са "добри" децата в училище и бях длъжен да ги предупредя. Имаше и неизбежен разговор с нейните родители, и с моите. Имаше и забелжки и подхилквания от колегите, коментира още Станков.

За Диана е много по-неприятно и това, което се пише за нея е грозно. И двамат ще предприемем по отделно действия, допълни още бившият правосъден министър.

По думите му Димитрова не е подавала жалби. Публикацията ѝ във фейсбук, в която сподели за причиненото ѝ насилие, придоби сериозен медиен отзвук. На тази основа прокуратурата прецени, че следва да се направи предварителна проверка, за да се установи дали има достатъчно доказателства за образуване на наказателно производство, обяснява адв. Станков.

Според него Димитрова е постъпила правилно като си е замълчала за случилото се преди 5 години, тъй като все още е била млад актьор. Грешка е било обаче да не си извади медицинско.

В момента има образувана предварителна проверка, води се от СДВР. Има някакви срокове, в които трябва да приключи. Резултатите ще бъдат представени на прокурор. Той ще прецени дали да образува наказателно производство или не. Следва да се прецени начина на нанасяне на удара и областта, евентуални последици и т.н. Това е жизненоважен орган - главата, казва адвокатът.

На въпроса на водещия, колко пъти е удряна Димитрова, Станков отговори, че няма да влиза в детайли. 

Няма да чуете име нито от нея, нито от мен, докато не завърши проверката. Не искам тя да попадне под ударите на закона за клевета, щета и пр. Това е причината тя да не обявява това име. Аз като неин адвокат съм ѝ забранил да говори, коментира още адвокатът на Димитрова. 

Опитват се да правят паралели с #Me too (движение за разкриване на сексуални посегателства и за подпомагане на жертвите), но там водещ е сексът, а тук няма такова нещо. Не можем да говорим за домашно насилие, защото не е такова. Диана Димитрова е квалифицирана като разбивачка на семейства, но все пак трябва да има семейство по смисъла на закона, за да е разбито. Доколкото аз знам такова няма.

Според Станков голяма част от обществените реакции са били "неадекватни и незадълбочени".

Хората са озадачени защо сега. Ами защото сега е намерила сили в себе си и се е събрала психически, обяснява още той. 

Станков обаче не е убеден в положителния развой на случая. По-скоро съм песимист с това ниво на доказателства. Разпитани са свидетели, не знам какво са казали. Компетентни хора водят проверката. Надявам се да бъде обсъден този казус от всички гледни точки, коментира бившият правосъден министър. 

                                                                                                                                                                                                           

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>