Къде да отидем в Пловдив днес

21.01.2023 07:17 24 часа Пловдив онлайн

Културният афиш на Пловдив с дата 21 януари:

На 21.01. 2023г., събота, от 19.00ч. на сцената на Държавен куклен театър в Пловдив, публиката ще види най-новия спектакъл на Антоанета Петрова - „Дневникът на един луд“ по Н. В. Гогол. Адаптация, постановка, сценична и звукова среда – Валентин Ганев, фотограф – Антон Стоянов, драматург – Сия Папазова. Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, Нов Български Университет и Театър – Студио Персона.

В Пловдив, представлението гостува с подкрепата на община Пловдив и ще се играе благотворително с вход свободен. На място ще бъдат поставени кутии за дарения по желание, като събраната сума ще бъде предоставена на нуждаещи се бежанци от Украйна, настанени във „Втори дом“.

Регионалният етнографски музей в Пловдив е домакин на  изложбата „Живи наследства – през погледа на млади фотографи студенти“.

Тя представя във фотоси общуването на млади автори, студенти по фотография от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ и Нов български университет, с живите наследства в България. Културното богатство, отразено през погледа и обектива на ново поколение фотографи, отвежда към делници и празници, към познати дати от календара и нови събития, предава настроения и чувства от досега с традициите, показва живите наследства като част от съвременния начин на живот.
Фотографиите ще бъдат изложени до 20 февруари 2023 г.
Изложбата беше представена в гр. София - в Галерия на открито градина „Кристал“ през юни 2022 г.

На 21 януари от 20:00 Lords of the Sound ще изнесат спектакъл с нова програма „Музиката на Ханс Цимер” в Пловдив (Зала Сила)

Модерният симфоничен оркестър Lord of the Sound ще проведе най-грандиозния концерт с уникална шоу програма! Само музиката на живо може да изрази цялата гама от човешки чувства: от безгранична радост до неудържим гняв.
Блестящи концерти от над 45 музиканти на Lords Of The Sound, съчетани с най-добрите композиции на Hans Zimmer, ще ви потопят в едно незабравимо изживяване. В залата ще прозвучат следните хитове: Spiderman 2, The Dark Knight, Interstellar, Gravity, Sherlock Holmes, The Pearl Harbor, Gladiator,, Inception, Pirates of the Caribbean, Spirit , Wonder Woman, Мадагаскар.

Регионален природонаучен музей – Пловдив отново кани малчуганите и техните родители през уикенда – на 21 и 22 януари 2023 г. от 10.00 ч. до 16.00 часа, когато ще се състои „Млад ентомолог 2“.
Как може да участвате в събитието?
Редовните и любознателни деца вече знаят, че ентомологията е дял на биологията, който изучава насекомите. Ще имате възможност да се включите в събитието след посещение на експозицията на Регионален природонаучен музей.
Какво да очаквате от събитието?
Беседа на тема „Ентомология“, водена от уредник зала „Тропик“ с час и за двата дни 10:30 ч. Всички, които имат желание да научат повече за насекомите, могат да изчакат във фоайето на музея 5 минути, преди започването на беседата.
Експерт от музея нагледно ще демонстрира процеса препариране на различни видове пеперуди , отгледани в зала „Тропик“ .Там ви очакват от 11:00ч. до 16:00ч., като демонстрации ще се провежда на всеки кръгъл час.
„Нашите приятели – насекомите“ е ателие за оцветяване на любими герои от детски филмчета за най-малките;
Ще имате възможност да видите най – голямата и ценна пеперуда в света - Александрова птицекрила пеперуда (Ornithoptera alexandrae), която ще бъде изложена в експозицията на зала „Безгръбначни“.
И още нещо важно! Всички деца, които участват в събитието ще получат специален подарък – красиво крилце от пеперуда .

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>