Костадинов: Срещата на БСП беше безсмислен кръжок

20.01.2023 13:30 Деляна Къркеланова
Костадин Костадинов

Според лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, срещата на БСП е била един безсмислен кръжок.

"Заради това не отидохме на срещата, защото за нас беше безсмислена. Виждаме се всяка сряда на председателски съвет и там нищо не се случва. Както видяхте и на тази лидерска среща нищо не се случи. Народното събрание деградира ужасно в момента".

Това коментира Костадинов в кулоарите на парламента.

Идват избори, нормално е да слушаме общи приказки,  това чух аз от тази среща. Това, че се говорят хубави приказки за пред избирателите на политическата партия, нищо не означава.

Няма какво да си говорим с Бойко Борисов, той е от миналото на България. Единствено което може да направи е един път завинаги да спре да занимава обществото със себе си. Той се опитва да задържи своето политическо оцеляване с цената на всичко, това е една малка част от политическият проблем който имаме. Няма смисъл да говорим с хора, които са част от миналото, твърдо заяви Костадинов.

На проведената среща днес, лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов заяви, че е готов да загърби червените линии, които били преминали вече, като хартията, помощта за Украйна и призова да се работи по други теми – като социалната политика.

Според Костадинов, "Възраждане", не са спирали да работят по тази тема и попита: "Защо, ГЕРБ не подкрепиха вдигането на минималната работна заплата и вкарването на Кодекса на труда в дневния ред на парламента, като са толкова важни социалните политики?"

Нашите избиратели не са ни изпратили тук, за да разговаряме с хора, които считаме, че са част от проблема, а не част от решението. Нашите избиратели няма да одобрят момента, в който ние сядаме на масата с хора, които те смятат за виновни, затова, че България умира, коментира Костадинов.

От всички разговори с политическите сили до момента, става ясно, че те защитават чужди национални интереси, не български и няма изгледи това нещо скоро да се промени.

Относно събирането на подписите за референдума, който инициираха от „Възраждане“ за запазването на българският лев, Костадинов потвърди, че върви много добре.

"В момента има 41 000 подписа, само за първата седмица от хора, които са част от партията. Очаква се, да се съберат поне 500 000 до март месец, това е срокът който са си поставили от „Възраждане“.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>