Безработният мъж на Ася, починала с бебето си при раждане, няма пари за адвокат

13.01.2023 09:36 Диана Варникова
АСЯ ТЕТОВА
Шефът на болницата във Велинград д-р Данчо Гурдев

Иван Овчаров от Ракитово, който сам днес се грижи за двете по-големи момичета, е убеден, че е бил излъган за кръвоизлива и ДИК синдрома на Ася

Няма пари за адвокат семейството на 26-годишната Ася Тетова от Ракитово, която почина с бебето си при раждане със секцио във велинградската болница на 28 декември.

Това призна съпругът Иван Овчаров. 37-годишният мъж е безработен от 3-4 месеца и сам се грижи за другите две дъщери, на 10 и 8 г. Трудно му е да ги издържа, за да ходят на училище. Още не е получил резултатите от аутопсията и проверката за смъртта на жена му.

“Живеем ден за ден, защото аз нямам доходи

Имах намерение, след като роди жена ми, да се върна в Чехия, където двамата работехме 3-4 г.”, казва вдовецът.

Внезапната двойна смърт го остави единствен родител на момичетата. Той не може да предяви претенции като граждански ищец за смъртта на съпругата си, защото няма пари.

Иван Овчаров се притеснява, че истината от какво е починала Ася, ще остане скрита.

“Лъжа и измама е, че жена ми е получила кръвоизлив

и ДИК синдром”, убеден е Иван.

“Бяхме аз, моята и нейната майка, сестра ми и шофьор. Ася беше в отлично състояние. С нея живеем 13 години - никакво заболяване или усложнения не е имала”, допълва мъжът.

Двамата с нея станали в 3,30 ч на 28 декември, защото Ася имала малко болки. В 4,10 ч били вече в болницата във Велинград. Когато отишли, излязла медсестра.

“Скара ни се, че продължително звъним. Казахме ѝ: “Ами караме родилка по спешност”. Жената влезе, провери я за разкритие - имала 9 пръста. Тоновете на плода били добре. Излезе и вика: “Готова е за раждане”. След това пуснала Ася 30 минути да се разхожда вътре в родилното.

“Ние през прозореца я виждахме, бяхме отпред. До 7,30 ч никакъв доктор не дойде. В 8 ч влязъл хирургът д-р Чавдар Калъчев и изведнъж започнаха да тичат. Някъде към 9 излязоха и ни казаха, че са починали - жена ми и бебето. А казват, че 3 часа се борили за живота им. От 8 ч започнаха да тичат, а в 9 ч ни съобщиха, че са мъртви - как 3 часа се бориха?!”, пита мъжът.

“24 часа” потърси шефа на велинградската болница д-р Данчо Гурдев, за да се информира дали са готови резултатите от проверката за смъртта на родилката от Ракитово. Болничният шеф коментира, че още няма информация.

“Трагедията е голяма и ние искаме да разберем дали е това, в което се съмняваме. Повече от три часа се борихме и за жената, и за плода, но, за съжаление, нещата приключиха по най-лошия начин”, каза в деня на инцидента д-р Гурдев. Той е категоричен, че не става въпрос за лекарска грешка. 9-има лекари участвали в спасяването на родилката и на бебето.

На запитване в РЗИ - Пазарджик, отправено чрез пресаташето Ирина Атанасова до шефа д-р Димитър Савов, отговориха, че проверката на Изпълнителна агенция “Медицински надзор” още не е приключила.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>