Истинският пазар във футбола - Моуриньо срещу Зидан за Бразилия (Обзор)

25.12.2022 22:16
Жозе Моуриньо КАДЪР: Туитър/@PortugalTaIk

Пазарът на треньори напоследък е дори по-оживен от този на футболистите. Офертите валят като из ведро, а най-горещите пазарлъци се водят за треньорския пост на Бразилия.

Кандидат за там вече е и старши треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо. След като Фернандо Сантош вече не е национален селекционер на Португалия според медиите в страната фаворит за наследник на Фернандо Сантош бе именно Жозе Моуриньо. 

По-късно стана ясно, че Моуриньо е отхвърлил предложението на футболната федерация на Португалия да застане начело на националния отбор. За това съобщи "Jornal de Noticias".

Според изданието, централата е разглеждала Моуриньо като основен кандидат за поста. Специалистът обаче иска да изпълни договора с Рома и за момента не проявява интерес към работа с националния отбор.

Но на Моуриньо не пропуснаха да предложат и други. В Катар бразилците отпаднаха драматично след изпълнение на дузпи от Хърватия. Веднага след мача Тите напусна поста си. Сега се преговаря с Жозе Моуриньо и Луис Енрике за негов наследник.

Бившият старши треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан е основен фаворит за селекционер на националния отбор на Бразилия по футбол, съобщава пък френският вестник "Екип". 

Според изданието, бразилската футболна федерация много иска Зидан да наследи на поста Тите.

Маурисио Почетино, Томас Тухел и Рафаел Бенитес също са сред вариантите, но Зидан е предпочитан от бразилската централа.

50-годишният легендарен французин е без работа, след като напусна Реал Мадрид през 2021 година.

По-рано се появи информация, че Зидан може да смени Дидие Дешан начело на националния отбор на Франция.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>