Бизнесмен от Пловдив преби съпругата си с тенис ракета, говорела по непознат за него телефон (допълнена)

15.12.2022 11:28 24 часа Пловдив онлайн
Прокурорите Атанас Илиев (вляво) и Нено Димов изнесоха потресаващи случаи на домашно насилие в Пловдив.

- Жената е със скъсан далак, счупени ребра и хематоми - лекари се борят за живота й

- Внук окървави от бой 95-годишната си баба

- 40-годишен посегна на съпругата си и опита да я изнасили пред невръстните им близначета

Съпругата на бизнесмен от Пловдив е със скъсан далак, счупени ребра и множество хематоми, а лекарите се борят за живота си, след като мъжът й я пребил с тенис ракета снощи.

Това съобщи зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Бизнесменът бил много ревнив, инсталирал подслушвателни и проследяващи устройства в телефоните и на жена си, и на двете им деца. Многократно ги заключвал вкъщи. Причината за снощния побой е, че след като се прибрал вкъщи, видял, че жена му говори по телефон, който е непознат за него апарат, т. е. без подслушвател и устройство за следене. 

"На пръв поглед нормално семейство, но съпругата е била подложена системно на домашно насилие", коментира Илиев. Той уточни, че зверският побой се е случил снощи около 23 часа. По информация на медиците от тази сутрин жената е в тежко състояние и в момента й оперират далака. 

"Оказва се, че лекарят, при когото снощи е постъпила, я е познал. През 2018 г. тя отново е била при него с травми. Слава богу, децата не са станали свидетели на снощния побой", допълни прокурорът. Ако бъде осъден побойникът, може да получи от 3 до 10 г. затвор, каза Илиев.

Той и колегата му Нено Димов изнесоха няколко фрапиращи случая на домашно насилие, извършени за последните два дни. 

Внук е пребил жестоко 95-годишната си баба, която е с множество заболявания и трудноподвижна. Мъжът бил алкохолик и живеел при нея. За  възрастната Гена се грижела домашна помощница. На 13-и внукът се скарал с баба си и той започнал да я бие и да хвърля по нея предмети. На следващия ден скандалът отново избухнал. Последвал още по-свиреп побой над старицата. Пристигналата домашна помощница видяла парцали, напоени с кръв и се обадила на Спешна помощ. Внукът заявил, че няма смисъл да викат лекари, тъй като баба му искала да си умре вкъщи. Побойникът е задържан и ако бъде доказана вината му, го очаква наказание от 3 до 15 г. затвор, обясни прокурор Нено Димов.

Колега му Илиев допълни картината с домашно насилие, като разказа за още един фрапиращ случай от 13-и. Тогава син, който излязъл от затвора през 2016 г. за убийство, пребил жестоко майка си. Ден по-рано той напуснал клиниката, където го лекували за алкохолизъм.  Още щом се прибрал, се нахвърлил върху нея с юмруци, ритници и започнал да чупи мебели. Майката успяла да избяга при съсед и това я е спасило. Пред разследващите тя е заявила, че нищо не се е случило и да не се занимават със сина й. "Оставете го, той е добро момче", молела пребитата майка.

Илиев разказа и съвсем пресен случай за побой над съпруга с 5-годишни близначета, съпроводен с опит за изнасилване пред самите деца. Жената успяла да избяга, а 40-годишният й мъж е задържан.

Нито една от 4-те пребити жени не е подала оплакване в полицията или прокуратурата, изумен е Атанас Илиев.

"Ще водим безкомпромисна борба с битовата престъпност, като поддържаме постоянен контакт с полицията. Цяла нощ униформените вместо да стоят при семействата си, са обикаляли и събирали парцали, напоени с кръв", описа Илиев.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>