Омлет с чушки и тиквичка

13.12.2022 06:39
Майорана

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Румяна Любомирова изпраща интересна и много ароматна рецепта за омлет. 

ПРОДУКТИ

1/3 тиквичка, 1/3 зелена чушка, бял пипер, щипка майорана, стрък джоджен, струйка унисос, щипка сол, 3 яйца, 1/3 червена чушка, 1/2 л. заквасена сметана,1 ч.л. настъргано бяло сирене, пресен магданоз, пресен босилек, 1/2 к.ч. спрайт

За плънката:

настъргани сирена - бяло, синьо, чедър, зелена и червена чушка, 1 пресен домат, 1-2 перца зелен лук, 2 щипки провансалски подправки, по 1 щипка лют червен пипер и бял пипер, черен пипер за поръсване, тънки широки ленти жълто сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Нарязваме тиквичката и зелената чушка на фини полумесеци. Заедно с подправките от първата група продукти размесваме всичко и оставяме в хладилник за 1-2 часа.

Разбиваме в дълбока купа три яйца и посоляваме. Прибавяме сметаната, сиренето, червената чушка, зелените подправки и струя спрайт. В тиган с незалепващо покритие слагаме да се задушат и позапържат приготвените по-рано тиквичка и зелената чушка.

Разбъркваме с шпатула, обръщаме, покриваме с капак. Към задушените вече зеленчуци изливаме яйчената смес. Действаме с шпатулата по стандартния за омлет начин - лекичко прибутваме течността, накланяме тигана от време на време, отлепваме ръбчетата. Когато омлетът започне да покафенява отдолу, е време да разстелим плънката. Върху единия полукръг (без да разбъркваме съставките) изсипваме сирената, чушките, домата, смесен със зелените подправки, и поръсваме с червен и бял пипер.

Загъваме другата половина с помощта на по-широка шпатула. Гарнираме големия полукръг с широки ленти жълто сирене чедър или кашкавал. Поръсваме с черен пипер. Под капак и на изключен котлон оставяме омлета още минутка, за да се разтопи жълтото сирене.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>