УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници

05.12.2022 09:43

468 абсолвенти от випуск 2022 на Университета по хранителни технологии-Пловдив,  получиха  дипломите си. След тях бяха 92-ма отличници. 11 завършиха висшето си образование с пълно шест, един от тях е от образователна квалификационна степен “бакалавър”, а 10 са от “магистър”.

На официалната церемония в препълнената зала “Проф. Милен Бешков”  присъстваха служебният министър на земеделието  Явор Гечев, представители на Съюза по хранителна промишленост, много студенти  и гости.

Дипломи  си получиха 338 бакалаври и 130 магистри.

 “Тази полукръгла аула ми прилича на едно орлово гнездо, а вас виждам като малки орлета, готови да разперят криле към големия свят”, заяви в словото си ректорът на университета проф. Пламен Моллов. Той увери абсолвентите, че вратите на университета ще останат винаги отворени за  тях и във всеки миг те могат да потърсят съвет и подкрепа, за да преодоляват трудностите или да споделят постиженията си с преподавателите и по-младите си колеги.

Виждам усмихнатите ви лица и бих искал да ви вдъхна цялата увереност, че заради усилията и труда, които сте положили, заслужавате да бъдете смели в мечтите си, да гледате далеч напред и нагоре”, добави още в приветствието си проф. Пламен Моллов. Той изрази увереност, че абсолвентите  са  бъдещите собственици или директори на глобални компании, бъдещи министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ.

„Вие излизате от университета с дипломи – гаранция за вашите собствени знания, имайте самочувствие на хора, които знаят. Използвайте знанията си, продължавайте да откривате света!” – това призова дипломантите г-н Явор Гечев, министър на земеделието. Той подчерта, че нивото на обучение в УХТ е изключително високо и че във век на несигурност хранителната сигурност е едно от най-важните неща.

Диляна Кисьова, завършила с пълно отличие  специалност “Технология на виното и пивото”, тържествено връчи капсулата на випуск 2022 на ректора на университета. В своето приветствие тя заяви, че въпреки трудностите тя и колегите є са готови да се отдадат на бъдещата си професия, и изказа благодарности към всички преподаватели.

Освен дипломите си бакалаврите и магистрите от випуск 2022 получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета.

Инж. Стефан Глухарев връчи традиционните награди на Съюза по хранителна промишленост за най-добре разработена и защитена дипломна работа и проект.

Участникът от “Гласът на България” Иван Иванов, който е студент в АМТИИ, поздрави колегите си със своя песен.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>