Стефан Янев: Не се виждам като премиер в никой мандат

02.12.2022 14:45 Деляна Къркеланова
Стефан Янев Кадър: bTV

Не се виждам като премиер в никой мандат. Моята детска мечта не е била да съм премиер, казал съм го многократно. Не съм в политиката за да стана такъв. Бил съм на този пост и знам какви са неговите тежести и отговорности и да говорим в конкретика, че съм готов за премиер не е сериозно.

Това стана ясно от изявлението на лидерът на "Български възход" Стефан Янев в кулоарите на парламента относно новината, че първият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС от президента Румен Радев в понеделник. 

Въпреки това, обясни, че е готов на разговори, ако има покана затова. 

 "Можем да станем свидетели на всичко ако е договорено на принципа: всичко е договорено, когато всичко е договорено", каза Янев на въпроса дали можем да станем свидетели на правителство с малцинство в първия мандат. 

 Нека да дадем възможност на хората които ще работят конкретно по темата, да имат спокойствие да си направят необходимите консулатции и диалог, както в собствената си група (ГЕРБ), така и с другите партии, с които искат да разговарят, това е тяхно право, добави Янев и пожела усепех на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

Не приемам този тип говоене който напоследък го превърнахме в национален спор, да се сочим с пръст и да се обвиняваме за какво ли не. Аз мафия не виждам, ще го кажа така. Това че различните парламентарни групи имат различен дневен ред и гласуват по различен начин предполагам може да се обясни лесно - това е нормалният живот на парламента, обясни още Янев, относно така наречената "хартиена мафия". 

Изпратени сме от българските граждани тук, за да търсим начин за диалог и взаимодействия и се стремя да правим това, надявам се,каза лидерът на БВ.

Относно връчването на третия мандат, Янев обясни, че   се явява като антикризисен, като формулата вероятно ще бъде на най-широко съгласие. Работещата формула означава 160+, а от своя страна това значи максимално широко съгласие между партиите, че в този момент България има нужда от правитество. 

"Гражданите имат нужда да знаят, че има кой да застане и да носи отговорност, като решава проблемите които ги вълнуват, а не да се занимаваме с вътрешнопартийни проблеми. Това е другата страна на монетата, а именно за доверието в изборният процес", призова Янев. 

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>