Дойчин Ангелов обжалва в съда в конкурса за шефове на летище "Пловдив"

16.11.2022 13:51 Румен Златански
Дойчин Ангелов е подал жалба в Административния съд заради недопускането си за участие в конкурса за нов Съвет да директорите на летище "Пловдив".

Летище "Пловдив", което в момента е във възход, може да тръгне назад в развитието си, ако се игнорират хора от неговото ръководство с голям опит. Това заяви временният председател на Съвета на директорите му Дойчин Ангелов. Той се аргументира с факта, че Министерството на транспорта е променило критериите за образователен ценз на кандидатите за ръководни длъжности на аерогарите.

"Не бях допуснат до конкурса, тъй като съм завършил "Философия", а хората с хуманитарни специалности вече  нямат право да са членове на ръководните структури на летищата", заяви Ангелов. Според него  това решение е дискриминационно и заради това е подал жалба в пловдивския административен съд.  Конкурсът по думите му е опорочен.

"Странни са решенията на транспортното министерство да игнорира хората с опит в управлението на летищата, а да допуска такива, които не са заемали подобни длъжности. Аз имам и  добри лични контакти, каквито новите ръководители тепърва ще създават", заяви Ангелов.

Той добави, че заедно с колегите му от сегашната управа Красимир Пешев и Тодор Шопов са постигнали сериозни успехи.
За 6 месеца са се вдигнали  оборотите на търговските обекти на летището и от 20 000 лева на месец в момента са над 120 000 лв.  С 270% е увеличен пътникопотокът.

"Преговаряме  с авиокомпании, с които смятаме, че са перспективни, за да реализираме  полети до Милано, Франкфурт, Брюксел, Барселона и други дестинации. През лятото преговаряхме с турски авиокомпании и сме пред финал за две линии от азиатското летище на Истанбул и вероятно Анталия – Бурса – Пловдив", обясни Дойчин Ангелов.

Той добави, че е възобновен Фондът на развитието на летище "Пловдив". В него са влезли и нови общини - Смолян, Съединение и Хисаря, очаква се същото да стори и Велинград. Вече е готов и новият сайт на аерогарата, който освен информация за неговата дейност ще показва забележителностите на района. Чрез него ще може да се правят онлайн търговия и онлайн шатъл.

12 кандидати са допуснати от транспортното министерство за участие в конкурса на новия Съвет на директорите на летище "Пловдив“. Сред тях се неговият бивш началник и екскмет на община "Родопи" Пламен Спасов, дългогодишният директор на софийската аерогара Петко Златев, Филип Алексиев, който беше финансов директор на БДЖ , бивши служители на столичния аеропорт Величка Господинова и Миглена Александрова. Другите са настоящият директор на пловдивския аеропорт Красимир Пешев, членът на съвета на директорите Тодор Шопов, юристът Михаил Благомиров, бившият директор на по сигурността на летище „София” Христо Ханджиев, Андрея Андреев, който също оглавяваше пловдивското летище, участвалият преди време в управлението му Владимир Зайков и предприемачът Виктор Налбантов. Само Дойчин Ангелов от настоящия временен съвет на директорите на летище "Пловдив" не е допуснат до участие в конкурса заради промените в критериите.

Поради променените изисквания той  не успя да участва и в предния конкурс на летището от септември 2021 година. Ангелов  обаче бе назначен във временно ръководството на аеропорта през април тази година.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>