Цеца Величкович-Ражнатович: Човек обича само веднъж в живота си

11.11.2022 16:53 Лили Първанова
Цеца Величкович е голямата звезда на сръбския фолк Снимка: Архив

Светлана Величкович (Цеца) Ражнатович, родена Величкович, известна като Цеца, е сръбска певица. Наричана е Богинята или Майка на нацията там. Известна е като Кралица на балканската музика. През 2005 г. в Скопие получава награда за най-добър изпълнител на Балканите за всички времена. На 1 декември певицата идва в България, където ще изнесе концерт в зала "Арена Армеец".

- Госпожо Ражнатович, с какво ще изненадате българската публика на концерта в зала "Арена Армеец" на 1 декември?

- Ще създам страхотна атмосфера, както съм правила много пъти досега в България. Неведнъж съм споделяла пред вас, че имам специално отношение към българската публика. Обичам концертите във вашата родина, защото аз и всички в залата винаги си прекарваме страхотно и тези събития се помнят с години. Силно вярвам, че на концерта на 1 декември няма да е по-различно.
- 35 години на сцената, много ли са, малко ли са? Помните ли някакви гафове през тези години? Кой е най-силният и трогателен спомен от ваше участие?
- Ооо, толкова са много хубавите мигове! (Смее се). Честно казано бързо минаха 35 години работа на сцена. Щастлива съм, че имам много богата и вълнуваща кариера, за която всеки изпълнител мечтае. Опитвам се да приемам грешките като урок, да ги преодолявам и да продължавам напред. Най-силните и вълнуващи спомени са от концертите, като се започне от Маракана, през двата концерта в парк Ушче. Разбира се, има и много други концерти останали като изключително изживяване за мен. Повярвайте ми, чувството, когато излезеш на сцена и видиш публиката срещу теб толкова щастлива и развълнувана е безценно. Нищо на този свят не може да замени тази енергия.
- Казвате, че повечето ви хитове са вдъхновени от личния ви живот. В този смисъл имате ли любима песен от репертоара, която свързвате с нещо много важно за вас?
- Имам много любими песни, не е само една или две. Имам наистина богат репертоар. Но моята публика много добре знае кои песни белязаха личния ми живот.
- В момента светът се тресе от война. Притеснява ли ви това положение и какво мислите за конфликта?
- Едно е сигурно, войната не донесе добро на никого. Аз вярвам, че е нужно хората да решават всички проблеми чрез разговор и диалог, а никога с оръжие.
- Как изкарахте пандемията и какво правихте в този период?
- Първите три месеца си казах, че мога малко да си почина от всички задължения. След това обаче имаше период, през който нямах търпение да дойде деня отново да изляза на сцената и да пея. Всичко отне много време и беше трудно за мнозина, не само за мен.
- Случи ви се и нещо много хубаво тогава - станахте баба. Как изкарвате времето си с внучето? Вярно ли е, че повече се обичат внучетата от децата?
- Желко и аз се разбираме много добре. С мен всичко му е позволено и често знае, че ми липсва. Двамата гледаме анимационни филми, играем, спим, той е страхотно дете – умно и разбира всичко. Обичам да сме заедно и понякога ми липсва да прекарваме повече време един с друг.
- Казвали сте, че съпругът ви Желко Ражнатович е голямата ви любов. Можете ли да обичате отново толкова силно?
- Най-голямата ми любов. Човек, на когото родих две прекрасни деца. Честно казано съм на мнение, че човек обича само веднъж в живота си или може би никога няма да обича толкова силно.
- По какво си приличаме сърбите и българите?
- Ние сме прекрасни народи. В България се чувствам като у дома си, няма голяма разлика.
- Дъщеря ви, която също е певица как се насочи натам?
- Анастасия е невероятна млада дама, която носи таланта в себе си и наистина е добра в това, което прави. Песните, които записа досега са страхотни.
- А какви са талантите на сина ви Велко?
- Той има много таланти, един от онези индивиди е, които притежават талант и в спорта, но и в музиката. Вярвате или не, той пее страхотно и пише много добри текстове.
- Винаги изглеждате прекрасно - въпреки че кариерата ви изисква безсънни нощи и претоварен график. Как успявате да поддържате тази свежа визия?
- Благодаря! Важно е да се грижите за себе си по правилния начин и тогава ще имате отлични резултати. Лично аз правя всичко възможно, за да спортувам редовно и да се храня здравословно. Добре обгрижваната жена е щастлива жена, мисля, че ви казах всичко.
- Политиката интересува ли ви? Предлагали ли са ви политически пост?
- Не ме интересува.
- Знаем, че сте били шеф на футболен отбор. Трудно ли се работи със спортисти?
- Никоя работа не е лесна. Ще ви дам пример с моята работа, не е само да излезете на сцената и да пеете. Има много предварителна подготовка, работа, запис на песни и много много други. Във всяка професия е така, никъде не е лесно.
- Какви са бъдещите ви планове, ще направите ли поредица от концерти на Балканите?
- Планирам поредица от концерти в Европа. Подготвям и нов албум, който скоро ще завърша.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>