Красимир Масларов - детето чудо, което си тръгна от стола на богатите с 20 000 лв.

06.11.2022 20:15 Калина Костова
Красимир Масларски
Красимир Масларски след участието си в “Стани богат”

Помни, че вкъщи имали аналогов телевизор и с баба му често гледали “Стани богат”

Красимир Масларов е фен на “Стани богат” още от малък. Когато е на 5-6 години, вкъщи имат аналогов телевизор. Баба му често пуска предаването, а той стои с нея и го гледа. Още тогава си задава въпроса дали някога ще има възможността да участва. Години по-късно, когато шоуто отново се появява на екран, този път по Би Ти Ви и с водещ Михаил Билалов, Масларов вече има навършени 18 години и си казва, че щом има шанса да участва, то тогава защо да не го направи? Не очаква обаче да мине кастинга.

За участие в шоуто Красимир кандидатства още в началото на лятото. Кастингът продължава 2-3 месеца и се състои в попълването на въпросник с немалко въпроси. Казва, че става много емоционален, когато си спомня за играта си и за цялото преживяване.

Най-лесни са му първите пет въпроса. Кой е представлявал най-голяма трудност за него обаче, не може да каже. Навярно е въпросът за 5000 лв., в който се търси името на коя порода кучета е променена след Първата световна война в САЩ заради публичното им линчуване. Красимир разсъждава и достига до някаква логика, но решава да използва жокер. “Обади се на приятел” обаче не му помага. Освен това студентът не знае кой отговор да посочи за верен, нито пък има сигурна спечелена сума и всичко, събрано накуп, наистина го притеснило.

Красимир изобщо не очаквал да спечели сумата от 20 хил. лв. Всъщност си мислел, че може би ще достигне най-много до 5000 лв. 

Масларов взема две години за една в основното. Налага му се да смени училищата, когато е втори клас. Родителите му провеждат разговор с новия му директор и когато Красимир завършва втори клас, държи приравнителни изпити и така преминава директно в 4-и.

Натиск от родителите му да се справя добре в училище Масларов казва, че никога не е имало. Любознателността му и желанието да се справя отлично с каквото се захване, идвали от самия него. Помни обаче, че когато бил малък, още в детската градина, често кара баба си да му чете енциклопедии. Тя самата го учи на азбуката в много ранна възраст.

Като любим предмет посочва химията, но допълва, че природните науки като цяло го влекат. Дори в момента е втора година студент в Манчестър със специалност “Медицинска химия”. Приет е и в още един университет, а именно този в Нидерландия. Великобритания е първият му избор и там Красимир успява да се класира сред приетите студенти.

Все още не знае дали ще остане във Великобритания, или ще се върне в България. Това решение ще вземе, след като завърши. Най-вероятно обаче ще остане да работи известно време в Манчестър, за да натрупа опит. 

Макар да смята, че извън родината има повече възможности за кариерно развитие, все пак се надява един ден да се върне в България. Професионалното развитие обаче не е главната причина за заминаването му извън граница. По-скоро е желанието му да учи в един от най-добрите университети в областта на химията, а именно този в Манчестър. Намира качеството на образованието там за високо и казва, че оплаквания поне на този етап няма. Що се отнася до колегите му и не само - всички се отнасят много добре към него. Масларов намира и обстановката в Обединеното кралство за доста по-различна от тази, с която българите са свикнали.

От България най-много му липсват семейството и приятелите. Макар в Манчестър да има по-благоприятно поле за професионално развитие, чувството тук било по-различно и приятно.

Паралелно с ученето Масларов взема и онлайн курсове по програмиране. В момента се опитва да си намери работа с програмните езици и да се развива и в тази сфера, защото докато се реализира в областта на медицинската химия, ще мине доста време, казва още той. И макар ежедневието му вече да е достатъчно натоварено откъм учене, иска да помогне на родителите си, защото животът в чужбина не е никак евтин.

Когато му остава повече време за себе си, чете художествена литература, разхожда се, играе настолни игри с приятелите си и спортува. А поредицата на “Игра на тронове” му е любима. Все още няма приятелка и не обича да ходи по дискотеки. Като цяло не е фен и на прекалено шумните места с много хора.

Бъдещите му планове са да завърши успешно образованието си, да специализира и започне кариера в областта на медицинската химия.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>