Кървава вендета в "Столипиново", завършила със смърт - провокирана от жертвата

27.10.2022 13:20 Никола Михайлов
Румен Александров излиза от съдебната зала, след като бяха изслушани всички свидетели. Снимка: Авторът

Митко ударил шамар на приятелката на Каспъра и това провокирало клането на пазара в квартала

Кървавият бой на пазара в "Столипиново", завършил със смъртта Митко Иванов, е бил провокиран от самия него. Това разказаха свидетели в Пловдивския окръжен съд. По думите им младият мъж пръв започнал да налага с юмруци Румен Александров-Каспъра, извадил нож от джоба и го намушкал два пъти - в крака и ръката. Нападнатият успял да стигне до колата си, взел по-голямо острие, върнал се и пробол фатално жертвата във врата.

Клането, разтърсило етническия квартал на 21 декември 2019 г., било провокирано от любовна история. Предния ден Митко, който имал аспирации към приятелката на Румен - Галя Миланова, й ударил шамар. Гаджето й се ядосал много. На следващия ден Румен и Митко се засекли на пазара в "Столипиново". И искрата пламнала.
"Този, дето умря, почна да бие Румен с юмруци. Изкара малка ножка и го ръгна в крака и в ръката", описа 49-годишният Атанас Станилов. Той станал свидетел на боя, тъй като имал сергия на пазара, а точно пред нея се разразило клането.
По думите му след като Александров бил намушкан от Митко, той се върнал до колата си, взел 30-сантиметров нож и подгонил Иванов. Настигнал го и го намушкал във врата. Шурнала кръв, разказа Станилов.
Двамата полицаи, отзовали се на сигнала - Валентин Чавков и Анастас Анастасов, обясниха, че когато отишли на пазара, видели трупа да лежи на земята, заобиколен от хора. През това време извършителят Румен Александров бил тръгнал към болницата заради раните си по ръката и крака.
Униформените го настигнали и го заварили в кола гол до кръста. Ръката му кървяла. "Отведохме го в районното, но видяхме, че и по крака имаше прорезни рани", заяви Анастасов.
"Обясни, че за някаква жена е станал боят. Другият го наръгал и той побягнал да вземе нож от колата. Иванов се спънал и Александров го пробол отзад", каза другият полицай Валентин Чавков. В районното извикали Спешна помощ, но медиците се забавили и служителите на реда превързали ръцете на задържания, след което бил откаран в болницата.
Братът на убития - Сашо Иванов, беше доведен в залата директно от затвора. Той е частен обвинител, но отказа да остане до края на делото. Съдия Екатерина Роглекова направи опит да го разпита. "Бях в затвора, когато е станала белята. Там съм от 4 години и 3 месеца. Утре излизам", обясни той. И повече подробности не разказа.
Следващите свидетели ще бъдат разпитани на 13 декември. Общо по делото ще бъдат изслушани 41 души.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>