Над 100 работни места откриват в завод за електрически компоненти край Пловдив

26.10.2022 14:33 24 часа Пловдив онлайн
Министър Александър Пулев разглежда завода в Пловдив.

Повече от 100 работни места ще бъдат открити до средата на следващата година в завода за електрически компоненти на "Шнайдер Електрик" в Пловдив, известен като "Умната фабрика". Това съобщиха шефовете на предприятието на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, който днес се срещна с тях и се запозна с производството.

Бяха обсъдени бъдещите инвестиционни планове на компанията.

"В момента сме в етап на разширение за заводa. Планираме и следващи инвестиции", заявиха от ръководството.

Те уточниха, че в момента там работят над 850 човека, е през следващата година ще надхвърлят 1000.

"Внедряваме последен клас технологии и ново оборудване. Над 70% от процесите ни са автоматизирани", коментираха шефът на завода Мартин Йорданов и Мария Топчийска, директор "Дигитализация и индустриална производителност", клъстер H&D.

Министър Пулев поздрави мениджмънта на компания за това, че дори голяма част от процесите да са автоматизирани, те продължават да откриват нови работни места.
По време на срещата стана ясно, че разширението на "Умната фабрика" и увеличението на производствените мощности идват в отговор на по-голямото търсене и увеличения обем на поръчките към предприятието.

Министърът на иновациите подчерта, че само за последните няколко седмици за четвърти път е в Пловдив с цел популяризиране на мерките в помощ на бизнеса по Плана за възстановяване и предстоящите европрограми.

"Правим мобилни приемни в областните градове в цялата страна", добави той.

От своя страна директорът на предприятието каза, че те са стартирали кариерно турне в 6 български града сред младите хора.

"Всеки, който има желание да се развива като машинен, индустриален, продуктов инженер, инженер по системата за качество или енергетика и устойчивост, машинен оператор, монтажник и др., има възможност да се срещне с екипа ни и да се запознаете с възможности за реализация в компанията", добавиха от "Шнайдер". Уточниха, че са били в Стара Загора, Хасково, Габрово и Русе. Предстоят срещи в София на 29.10 и Пловдив на 30.10.

Във вторник, по време на посещението си в "Тракия икономическа зона" в Пловдив, министър Пулев обяви, че друга компания инвестира 50 млн. лв. в нов завод за електрически велосипеди. Предвижда се разкриването на 330 нови работни места. По думите му, в процес на сертифициране от Българската агенция за инвестиции в Пловдив и областта са 4 инвестиционни проекта на обща стойност 42,5 млн. лв. с потенциал да разкрият още 224 нови работни места. Инвестициите са в производство, а компаниите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия. А от началото на годината до момента по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани шест проекта в Пловдив и областта на обща стойност 229 млн. лв., които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от проектите са в сектор производство, а един е за складиране и логистика.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>