Цеца Величкович: Първият истински секс в живота си правих с Аркан, той е голямата ми любов

18.10.2022 18:10 Лили Първанова
Цеца Величкович е популярна звезда на Балканите Снимка: фейсбук на Цеца Величкович
Със сина си, който по думите й, много прилича на покойния си баща Снимка: фейсбук профил на Цеца Величкович
С дъщеря си, която българската публика очаква да види на 1 декември Снимка: фейсбук профил на Цеца Величкович
Сватбата на Цеца и Аркан се превръща в събитие за цяла Сърбия Снимка: фейсбук на Цеца Величкович

Наричат я Богинята, Кралицата, Майка на нацията. Заедно с Лепа Брена са от най-големите попфолк звезди на Балканите за всички времена. Повече от 10 пъти е обявявана за певица на годината - в Сърбия, Черна гора, Македония, Словения.
Цеца Величкович, чието рождено име е Светлана, винаги е казвала, че не би променила нищо в живота си. Убедена е, че за всичко, което й се е случило, си има причина. Както за добрите, така и за лошите неща. Точно заради това вдовицата на Аркан не съжалява за абсолютно нищо.
Само след месец и половина - на 1 декември многобройните й фенове отново ще я аплодират в най-голямата зала у нас - "Арена Армеец".
С грандиозния си концерт певицата ще отбележи 35 години изява на сцена. Не случайно тя избира България за нов голям концерт. Много пъти изпълнителката е споделяла, че се чувства много добре в нашата родина и се радва на огромна любов от българските си фенове.
"Сърбите и българите си приличаме - имаме еднаква емоционалност, заряд и манталитет, обичаме една и съща музика и дори храната ни е сходна. Ние сме весели хора. Когато идвам в България, а то напоследък е често, виждам, че хората са усмихнати, позитивни. Това ме кара да мисля и вярвам, че са щастливи, доволни и се чувстват добре. А аз обичам да съм обградена от позитивни хора", казва изпълнителката на "Забранени град".
Цеца Величкович започва да пее на 5, печели първия си хонорар на 10 и черпи с обилен обяд семейството си. Гладът е табу в огромната къща на Слободан и Мира Величкович, чиновник и учителка от село Житораджа, но дъщеря им Светлана държи да ги зарадва.
Освен с добър доход семейството разполага и с прилично количество земя, която обаче се обработва само от бързите крачета на малката артистка и сестра й Лидия. Привлечена от сцената, Цеца, както наричат галено всички Светлани в Сърбия, бързо зарязва игрите на гоненица и започва да агитира родителите си да я пускат да пее по събори и празници. Те нямат нищо против да бъде работещо момиче, стига от жаждата за аплодисменти да не пострада успехът й в училище. Между записите на първата си плоча в София Цеца се амбицира и излиза като спец по свиневъдство от местния селскостопански техникум.
Това, което бъдещата муза на Балканите тогава не знае, е, че талантът и съдбата й ще я отведат далеч от фермата, право в звездната орбита на шоубизнеса, но и ще я тласнат към калта на живота. В годините, в които Сърбия е раздирана от паравоенни групировки, Цеца пуска своята "Кукавица" в ефир и се превръща в културен феномен. Първичната емоция в гласа й стиска за гърлото публиката, която бързо приема хитовете й за саундтрак на възходите и паденията си.
Поглеждайки назад към белязаното си от бисове детство Цеца не съжалява за пропуснатите ваканции и безгрижните мигове с приятели. Наясно е, че музиката е нейният живот и предусеща, че той ще се развие като на кино. Научава колко измамна и обсебваща е славата още преди да овладее тайната на безболезнената епилация.
"Радвам се, че успях да се съхраня и след толкова години съм здраво стъпила на земята. Това, разбира се, е благодарение не само на мен, но и на огромната подкрепа от моето семейство и родителите ми. Връзката ни е много силна, винаги съм можела да разчитам на тях за всичко. Със сестра ми сме изключително близки, тя е и най-добрият ми приятел, съветник и най-голямата ми подкрепа", изповядва се звездата пред сръбската преса.
Пет години преди да бъде застрелян в центъра на Белград командирът на групировката "Тигрите" Желко Ражнатович-Аркан я взима за жена. Кумува им страховития Легия, който по-късно е обвинен в убийството на премиера Зоран Джинджич. През 1996 г. се ражда синът им Велко, а през 1998 г. дъщеря им Анастасия. И двамата завършиха в британски училища.
С днешна дата синът й я направи баба на през 2020 г., а момченцето е кръстено на дядо си - Желко Ражнатович. Дъщеря й Анастасия пък, върви по стъпките на майка си - обича да пее и го прави перфектно.
Първият път, в който Цеца Величкович вижда Аркан, е на бензиностанция в Германия. Купува си брой на "Playboy", в който има интервю с него. Тогава не разбира немски, но започва да разглежда снимките му с интерес. По-късно в интервюта признава, че моментално се запитала: "Какво ли е да си жена на такъв мъж?". Актуалният й по онова време приятел стоял до нея в колата и забелязал, че се взира в лика на сръбския командир като хипнотизирана.
През септември 1993 г. Цеца се прибира в родината си и тръгва на национално турне. С хитове като "Кукавица" и "Ща йе то у твоим венама" тя тепърва започва кариерата на изпълнител, който ще бъде канонизиран от всички фенове на Балканите. Мениджърът й предложил да пее в област, в която по това време се воювало. Щом минала първите барикади, осъзнала, че отива да весели Аркан и гвардията му. Спомняйки си този миг по-късно пред медиите Цеца ще признае, че е изпитала неистов страх от всичко прочетено за Аркан и е пожелала да се върне обратно в Белград. В крайна сметка я разубедили. Пристигнала в лагера, докато течал преглед на войската, а когато Аркан дошъл да се запознае с нея, й казал: "Ти ли си тая звезда, която слушам най-редовно?". По-късно, когато основал Партията за сръбско единство, командирът пак я извикал да пее за каузата му.
"Вече бях бая хлътнала, а ми се струваше, че той не ме харесва. Тогава бях с къса коса, 48 кг. Веднъж стана така, че трябваше да пътуваме заедно. В колата се държах като истински агресор. Казвах му колко е готин и колко го харесвам, а той се чудеше: "Какви ми ги говориш, малката?" Бях много упорита в свалките, а той адски затворен. Притесняваше се, че му се предлагам. Всъщност с него бе първият ми оргазъм, с него бе и първият ми истински секс в живота", казва пред сръбския "Playboy" Величкович.
Бивша мишена на трибунала в Хага, военен лидер и бизнесмен, владеещ еднакво добре езика на мафиотите и политическия елит, Аркан умира през 2000 г. С гардовете му попадат под картечен обстрел във фоайето на хотел "Интерконтинентал" в Белград. Касапницата се разиграва пред очите на Цеца, която бързо осъзнава, че отчаянието е недостъпен лукс. Седмица след кончината на съпруга й, тя сяда в президентския стол на футболен клуб "Обилич" и управлява успешно империя за милиони.
"Подобно нещо не се забравя, не се превъзмогва никога. Какво да ви кажа, болката и тъгата са огромни, но за щастие имам семейството си, две прекрасни деца, приятелите, които са много важен фактор. Те бяха до мен и това бе достатъчно", казва по-късно Цеца.
Определяйки се волево като произведение на Аркан, тя приема и философията му: "По-добре един ден да съм лъв, отколкото цял живот овца!". Наясно е, че когато една любов е насилствено отнета, после може само да се учи да живее с тази загуба. Не и да я превъзмогне. Преди повече години юговластите я заподозряха като съучастник в покушението над Джинджич и тя изкара четири месеца зад решетките. Оневинена, Цеца си върна свободата само за да попадне под домашен арест, този път за незаконна продажба на играчи от футболния й клуб. "Това вече е затворена страница. Един много неприятен етап от живота ми, който приключи по възможно най-добрия начин за мен. Но всъщност истината е, че излязох от този период много по-силна и по-уверена в себе си и още по-убедена в това, което правя и обичам да правя. Музиката е всичко, което искам, което мога, и затова искам да пея, да радвам и изненадвам моите почитатели, да записвам нови и нови песни", обяснява балканската икона на фолка.
Въпреки статута си на мултиплатинен изпълнител и колоритната си биография, към която проявяват апетит режисьори от Холивуд, Величкович остава железен професионалист и изповедник за феновете си. На сцена излъчва едновременно невероятна класа и топлота, а маниерът й на общуване с публиката е като към приятел, когото отдавна не е срещала.
"Аз съм позитивен и обикновен човек като всички останали. Обичам и уважавам всеки един мой почитател - за мен те са най-важният барометър дали с екипа ми сме се справили добре, дали песните ми са добри или са много добри. Емоцията, която получавам от публиката, е невероятна, тя ме кара да се чувствам жива", откровена е певицата.
С днешна дата състоянието на певицата се оценява на 80 млн. долара. Светският сайт kurir.rs разкри с какво богатство разполагат редица популярни личности, сред които и сръбската фолк легенда Цеца Величкович. Любопитно е, че дъщерята на Цеца и Аркан реши да тръгне по стъпките на майка си и вече е едно от най-популрните млади имена на сръбската сцена.
23-годишната Анастасия има зад гърба си богат репертоар, хитови песни и много участия. Тя е особено популярна сред младата аудитория в социалните мрежи и има над милион последователи само в Инстаграм. Българските почитатели на Цеца очакват с нея на концерта да дойде и красивата й дъщеря.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>