Цвети Стоянова проговаря за първи път: Баба ми в съня ми дава решения в трудностите

18.09.2022 17:16 Лили Първанова
Цвети вече има ново поприще
Любо Нейков е една от звездите в лентата. До него е Мариан Вълев
Цвети заедно с главната героиня - актрисата Елеонора Иванова
Екипът продължава със снимките
Жана Яковлева, Бети Методиева и Любо Нейков

"Баба ми Цеца щеше да одобри това, че се снимам във филма "Чалга". Тя, за съжаление нямаше възможността да разбере, че ще ми се случи нещо такова. Няма ден, в който да не си мисля за нея. Сънувам я рядко, но идва в най-тежките ми моменти, в които трябва да взимам решения и ми е много трудно. На няколко пъти дойде с много важни отговори". Това каза ексхудожествената гимнастичка Цвети Стоянова, която и в момента се снима в екипа на актьора Мариан Вълев-Куката във филма "Чалга".
Ще го видим през март, следващата година в кината.
"Не съм очаквала, че ще ми е толкова трудно. Като начало по сценарий играя "болезнено слабо момиче", и трябваше да отслабна с 16 килограма, за да тежа 51. Висока съм 1,75 см. Живеех на ябълка на ден, няколко ореха и мед, но съм свикнала от гимнастиката. И ако съм искрена, да си актриса е по-трудно, отколкото в спорта, но съм истинска щастливка, тъй като правя нещо, за което само съм мечтала", каза Цвети.
Във филма тя играе второстепенната роля, а главната е за Елеонора Иванова. "Била съм на толкова международни състезания, носила съм отговорност, но имаше сцена, малко преди която цялата треперех, тъй като трябваше да изляза и да ругая и викам на случайни минувачи, да ги обиждам. Беше ме страх, че някой може да ми отреагира, и дори се случи това, но човек от екипа каза, че снимаме и мъжът се дръпна", обясни Цвети.
"Филмът е свързан с музиката, но последното нещо, което свързвам, е чалгата и музиката. Синонимът на "чалга" е повърхностност. Чалга можем да намерим навсякъде. Истината е, че в лентата написах ролята на Роза, именно за Цвети Стоянова. Разбира се, не изцяло, но съм закрепил сюжета към някаква част от биографията й. Има прилики между двете. Аз много се гордея с Цвети и участието й във филма", сподели талантливият Мариан Вълев, който на няколко пъти на снимачната площадка изненадвал актьорите.
"Уж нямаше да има любовни сцени, както и импровизации, но и това се наложи. Веднъж Мариан каза: "Ето сега ще се целувате с Очиларкото". И тъкмо да почнем, тръгнахме да търсим очилата на Очиларко. А през това време "гоним" залез и го чакаме да снимаме, беше доста трудно, не знаех, че ще ми е толкова сложно", разказва още Цвети, която не гледа на участието си в "Чалга" като начало на артистична кариера.
"Харесва ми от малка да съм пред камера, да съм център на внимание, но само това не стига, трябва и обучение", смята Цвети.
"Чалга" е независим проект, в който участват най-известните ни актьори - Виктор Калев, Любо Нейков, Кръстю Лафазанов, Димитър Рачков, Стефан Денолюбов, самият Мариан Вълев и много други. Любо Нейков влиза в образа на бащата на главната героиня, а песен в него се изпълнява и от фолкпевеца Азис. Историята е за момиче, което мечтае да стане певица и преследва мечтите си. Някъде по пътя към тези мечти тя намира приятелство. На финала е изправена пред важен избор - дали да избере сбъднатите си мечти или приятелството.
"В първия си филм "Лошо момиче" беше по-лесно, защото имах "Под прикрите" зад гърба си като актьор и сценарист, и беше някак по-сигурно, докато сега нещата не стават с държавно финансиране и съм намерил партньори на филма, които наричам приятели. Това е огромна отговорност към хора, които се доверяват на сценария, на екипа и всичко останало. В един момент се уплаших, но пък това ми даде сили да правя неща, които не съм правил досега", каза актьорът и режисьор Мариан Вълев.
Според него, голяма част от младите хора мечтаят за неща, които са изградени от т.нар. "попкултура" - артисти, филми, реклами, формати, музикални риалита. "И с филма искам да задам един въпрос - мечтите на младите хора истински ли са или са преконструирани. Те какво виждат, какво им предоставяме като база за мечти. Нямам право да давам отговори, но мога да задавам въпроси с филма", казва Мариан Вълев.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>