Ръководството на Локо (Пд) осъди остро ексцесиите на дербито, поиска тежки наказания за виновните

05.09.2022 12:10 24 часа Пловдив онлайн
От "Локомотив" (Пловдив) настояха органите на реда да вземат сериозни мерки, за да няма повече подобни ексцесии в дербито с "Ботев".

Ръководството на "Локомотив" (Пловдив) осъди остро ексцесиите, предизвикани от феновете на "Ботев" (Пд) по време на съботното дерби между двата тима и призова виновните за тях да бъдат наказани. 

"Черно-белите" шефове излязоха със специално обръщение:

Уважаеми локомотивци, уважаеми пловдивчани,

в събота се проведе поредното дерби на Пловдив. По традиция този двубой е празник за града ни и предизвиква огромен зрителски интерес. Локомотив триумфира в сблъсъка и зарадва хилядите си верни фенове, които дойдоха да подкрепят тима.

Но тази радост бе помрачена от грозните събития, които бяха породени от единия край на трибуна “Спортклуб”. Част от гостуващата публика не беше дошла да се наслади на дербито, а с ясната мисъл да предизвиква само и единствено ексцесии, да провокира и да нарани хора от публиката на "Локомотив" – сред които жени и деца. Без капка срам и мисъл, и за пореден път, бяха изстреляни редица ракети към феновете на “черно-белите”, като по чудо няма тежко пострадали. Такива неща, каквито видяхме на 3-ти септември, не трябва да бъдат толерирани!

Ръководството на ПФК "Локомотив" (Пловдив) остро осъжда действията от събота и призовава абсолютно всички компетентни органи, свързани със срещата, да се самосезират, да намерят и да накажат виновниците за безчинствата в тази футболна среща. Това не е първи случай, няма и да е последен, ако не бъдат взети крайни мерки и бъдат наказани виновниците за това!

Трябва ли да се стига до нещо фатално, че да спре това безумие? Сигурни сме, че скоро ще има наказани!

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>