Дигиталните технологии вкарват в профи обучението учители от Г. Оряховица

01.09.2022 08:03 Дима Максимова
Групата български преподавателите позират със сертификсатите след курса в Малага Снимка: ПГЕЕ"М.В.Ломоносов"

"Иновативните учители са в основата на успяващите ученици" - с тази максима преподаватели от Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Ломоносов" в Горна Оряховица отделиха част от лятната ваканция, за да повишат квалификацията си в модерните методи на преподаване.

 Екип учители, сред които и директорът на гимназията Милена Димитрова, участваха в структуриран курс за български учители в Google работно пространство за образование и интерактивно преподаване в град Римини, Италия, и STEM подход, интерактивно обучение и техники на преподаването приложени в обучението в град Малага, Испания, по европроект.  Разработката в сектор „Училищно образование" е  финансирана по Програма "Еразъм +" на ЕС. 

8 учители, в това число и директор, участвали в проекта.  Разделени в 2 различни структурирани курса, с различна тематика в 2 държави - Италия и Испания, те надградиха и придобиха допълнителни знания в области, които са нови за тях, усъвършенстваха езиковите си компетенции - това е ключ към успешната им бъдеща работа, а мониторингът се извърши от членове на екипа, работещи по проекта, обясниха от гимназията.

Обученията, курсовете, културните визити в градовете Римини, Сан Марино, Равена и Болоня във втората половина на юли , българските педагози са направили съвместно с партньорската организация SISTEMА TURISMO. За програмата в Малага, Гранада и Гибралтар в края на август те са партнирали с TRIBEKA със седалище в град Малага.

"Дейностите по провеждане на обучение в двата структурирани курса имат за цел придобиване на допълнителни знания и умения в областта на дигиталните технологии и платформи, прилагани в процеса на обучение и кариерното ориентиране на учениците. Друга важна цел е да се повиши репутацията на гимназията с работата по международни проекти и да убедим обществеността - в това число ученици, родители и работодатели, че учейки през целия живот, човек придобива нови знания, умения и опит в желаните от него области, които впоследствие спомагат за успешната бъдеща работа", обясни директорът Милена Димитрова.

Освен, че подобрили комуникационните си умения на английски език, учителите опознали културата и традициите, опитали традиционната италианска и испанска кухня.  Те са получили сертификати от приключилия курс и Европас сертификати на английски и български език . Заредили се с много положителна енергия.

Проектът за мобилност е отговор на стремежа за насърчаване на отворено и гъвкаво обучение и издигане в приоритет на квалификацията в образование и обучение.

Пътувалите ще споделят своя опит с останалите си колеги, а мероприятието ще бъде признато за вътрешна квалификация и съвместно ще го прилагат в бъдещата си работа и обучение на учениците.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>