Брад Пит си купи ергенска квартира за $ 40 млн.

26.08.2022 23:45 ПЕПА ПЕТРОВА ЛОС АНДЖЕЛИС
Къщата на Брад Пит в Калифорния е потънала в зеленина. СНИМКИ: АРХИВ
Брад Пит
Гледката от новия дом на холивудската звезда
Портата на имението
Ергенската квартира на Брад Пит е като средновековен замък.

Къщата е в Кармел - един от най-красивите градове в Калифорния

Брад Пит си купи приказен замък за $ 40 млн. в едно от най-красивите места в Калифорния - Кармел.

Най-желаният мъж в света вече е собственик на емблематичнaта D. L. James House, откъдето гледката към океана спира дъха, а и самият имот граничи с водата.

Висящ над скалите в планините Кармел, средиземноморският замък от пясъчник е построен преди век от известния архитект на изкуствата и занаятите Чарлз Грийн, за да прилича на Тинтагел в Корнуол, Англия -

средновековната крепост, където е заченат крал Артур,

както гласи легендата. Приказният дом е построен през 1918 г. за бизнесмена от Канзас Сити D. L. Джеймс, в къщата по-късно живее синът му, противоречивият писател Даниел Луис Джеймс.

Композицията на имота е в средиземноморски стил. Сводестите прозорци, керемиденият покрив и изцяло облицована с камъни, къщата се слива с околния пейзаж. На места е трудно да се установи точно къде е свършила скалата на природата и започва зидарията на гениалния архитект Чарлз Грийн. Известна още като “Към морето”, къщата е описана от критика Рандъл Макинсън като “уникален паметник в САЩ”.

Изградена от гранит и пясъчник,

добиван от скалите там, Макинсън пише, че “каменната структура, изглежда, е израснала от мястото си на върха на скалистите скали Кармел”.

Брад Пит купи къщата за $ 40 млн. при първоначална цена $ 57 млн., добавяйки още един важен скъпоценен камък към колекцията си от бутикови имоти. Според него D. L. James House може да бъде новата му ергенска квартира. “Това е място, в което съм влюбен от 90-те години на миналия век. Появи се възможност да е моя и не можех да я пропусна”, потвърди за покупката Брад Пит пред американски журналисти. Секссимволът чакал търпеливо близо 30 години, за да купи имота.

Клинт Истууд е бил кмет на малкия град

Кармел е малък град, намиращ се на полуостров. Заобиколен е от естествена панорамна красота. Селището има богато наследство от артисти, писатели и поети. Продажбата на емблематичнaта D. L. James House бележи най-новия дом на знаменитости във и около Кармел, където бившият кмет Клинт Истууд е живял в Мишън Ранч.

Съвсем наскоро бившият дом на покойната Бети Уайт беше продаден за близо 11 милиона долара при първоначална цена от 7,95 милиона долара.

Други от Новина в снимка

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден

Отговорът на фотозагадката от 16-и септември е Деян Неделчев, по-известен като Икебаната. Въпросът беше: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден

Фотозагадка: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден?

Кой е този български поп певец на първия си учебен ден? Жокер: Таланта му открива преподавателят му по фагот в Русенското музикално училище. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Гледките на 4-те сезона: Балчик в края на лятото

Вера Младенова ни изпраща красив кадър, който заснема в Балчик.  "Гледките на четирите сезона" – така се нарича новият читателски фотоконкурс. Най-хубавите ваши снимки от красиви гледки в контекста

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра?

Отговорът на фотозагадката от 11 август е Михаил Миков. Въпросът беше: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра? Жокерът беше: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента

Фотозагадка: Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра?

Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра? Жокер: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента. След 2 години пауза отново е на сцената. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

>