Каквото решите, каза на съдиите обвиненият в тройното убийство в Рогош - оставиха го в ареста

18.08.2022 10:59 Никола Михайлов
Николай Христов, обвинен в тройното убийство в Рогош, дойде в Апелативния съд под засилена охрана. Снимки: Авторът
Методи Христов, бащата на обвиняемия Николай Христов.
Асен Христов, братът на обвиняемия Николай дойде в Апелативния съд.

Апелативният съд потвърди ареста на Николай Христов, обвинен в тройното убийство

Години наред Енчо Манолов, една от трите жертви на тройното убийство в пловдивското село Рогош, тормозел брат си Методи за наследствения имот. После започнал да тероризира племенника си Николай Христов и това преляло чашата. В резултат на дългогодишните разправии Христов не издържал и застрелял чичо си и двамата си братовчеди Стефан и Веселин. Убийството разтърси на 6 август пловдивското село Рогош, а днес пред Апелативния съд в Пловдив обвиняемият Николай Христов поиска по-лека мярка. 

Баща му Методи Христов пък разказа, че убитият му брат Енчо е лежал в затвора 2 години и половина, защото ударил полицай. "Преди 2 г. караше незаконно такси и блъсна пешеходка", добави братът Асен Христов, брат на Николай.

"Не видяхме бял ден от роднините ни", нареждаше Методи.

"Каквото решите", отговори Николай Христов на съдията, когато го попита каква мярка би искал. Неговият адвокат Валери Стоичков пледира магистратите да го пуснат под домашен арест.

Според защитата не съществувала опасност Христов да се укрие или да извърши друго престъпление. Адвокат Стоичков изтъкна, че подзащитният му сам се е обадил на 112 и обяснил къде се намират труповете, като е предал оръжието в полицията.

Прокурорът Румен Попов и адвокат Валери Стоичков спориха за два от изстрелите, които Николай Христов е отправил. Защитата приема, че те са били насочени в Енчо Манолов.  По неговите думи интервалът между фаталният изстрел и другите два бил прекалено малък, за да се констатира дали Енчо Манолов вече е бил мъртъв. Прокурорът обаче контрира, че Христов е привел в безпомощно състояние построляния си чичо и след това го доумъртвил. Също така добави, че обвиняемият е извършил престъпление още преди трите убийства - държал е в себе си незаконно оръжие.

Миналата седмица съдът остави Николай Христов в ареста. Съдия Весела Евстатиева смята, че той може да повлияе на свидетелите, ако е с по-лека мярка. Тя изтъкна и броят на жертвите. Апелативният съд потвърди решението на Окръжния и остави за постоянно в ареста Николай Христов.

Вечерта на 6 август по време на поредния скандал Енчо Манолов и двамата му синове нападнали Христов с колове. 39-годишният мъж извадил незаконната си пушка и застрелял роднините си. В къщата била и дъщеря му.

Ако бъде признат за виновен за тройното убийство, го го грози затвор от 15 до 20 години. Възможно в да лежи и до живот, гласи законът.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>