Каква руса майка, а какво черно бебе, казвали за българката, която днес играе Бионсе в САЩ (Снимки)

25.07.2022 10:40 Пепа Петрова ЛОС АНДЖЕЛИС
Дестини Паркър СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Дестини Паркър пред Музикалния колеж "Бъркли" СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Дестини с майка си Миряна и брат си на екскурзия в Париж
Бионсе
С Тия Фулър, саксофонистката на Бионсе
Българското момиче обича да се прибира в родината си.
На ски в Банско
Дестини в колежа

Дестини Паркър е родена в София от смесен брак

“Каква руса майка, а какво черно бебе!”, възкликва една от сестрите, когато Дестини се ражда в болница “Шейново”, София. Расистките думи на грубата акушерка по-скоро се оказват благословия, отколкото обида. 18 години по-късно Дестини Паркър е първата българка, приета с пълна стипендия в най-престижното училище по музика в света - “Бъркли”, и там е избрана да играе самата суперзвезда Бионсе в спектакъл.

Всичко започва на шега, защото момичето пее от малко, но само за удоволствие. “Миналата година Дестини кандидатства в Музикалния колеж “Бъркли” в Бостън и, да призная честно, никога не бях чувала за него, а се оказа, че е най-престижното училище в света по музика. Тя кандидатства с пеене, държа 3-4 изпита и аз дори не го взех на сериозно това кандидатстване”, разказва майката на Дестини, софиянката Миряна Паркър. “И най-големият шок за мен беше, че... всъщност я приеха! А тя никога не е взимала уроци нито по пеене, нито по солфеж, нито по каквото и да било, свързано с музика! Кандидатите бяха 6000, приеха 1500, а от тях само 80 с пълна стипендия. Представяте ли си, че моята дъщеря е едно от тези 80 деца!”, едвам крие сълзите си от вълнение майката на Дестини. А девойката вече година самичка се справя в Бостън, докато майка ѝ и брат ѝ си живеят в Сан Диего.

Според програмата на колежа студентите трябва да изберат едно от трите шоута, които са задължителни, и Дестини се спира на Beyonce Ensemble, изцяло с песни на суперзвездата Бионсе.

Дестини била изключително развълнувана по време на представленията, тъй като

концертите гледала и Тина Ноус-Лоусън, майката на Бионсе,

но онлайн. Тя дори поздравила нашето момиче след спектакъла за талантливото пеене. В залата обаче ръкопляскал музикалният директор на Бионсе - Дерек Дикси. “Тромпетистката на Бионсе - Арнета Джонсън, и тя беше в залата, беше шокирана, че Дестини е само на 18 години, а участва в такава огромна продукция. Най-вече останала очарована, научавайки, че Дестини няма сериозна музикална подготовка. Преподавателите казват, че дъщеря ми е много талантлива, но тя работи по 10 часа на ден, защото трябва да поддържа висок успеха си, за да не загуби стипендията, тъй като това училище е неимоверно скъпо.

Според мен Господ си я ръководи, защото аз друго обяснение нямам за нейния успех”, разказва Миряна.

Бащата на Дестини е американски военнослужещ

Той се запознава със софиянката Миряна онлайн и кореспонденцията им постепенно прераства в гореща връзка. Американецът посещава България, за да се срещне с Миряна и така виртуалната любов избухва в реална.

Не след дълго двойката напуска България, когато първородната рожба Дестини е само на една годинка. Семейството се установява в Калифорния, където се ражда синът им Дилън. По-късно двамата се разделят поради несходство в характерите и върху крехките рамене на Миряна, пада отговорността самичка да отгледа децата.

Въпреки че напуска България едва на годинка, Дестини е силно свързана с родината си. Двойничката на Бионсе се прибира за ваканция често в България заедно с майка си и брат си.

Любимото ѝ занимание е да ходи пеша до НДК или с приятели да обикаля планината Витоша. Семейството отмаря в Созопол през лятото, а

през зимата кара ски в Банско, защото в Сан Диего никога не вали сняг

Младата звезда не само обожава българската кухня, но баница и таратор приготвя толкова вкусно, че пръстите си да оближеш.

Дестини не знае много български, но към майка си се обръща с “мамо”. А когато брат ѝ я ядоса, му казва “хубава работа”. Обича да играе народни хора, въпреки че не знае много-много стъпките, но харесва ритъма и подрипва, както тя си може. “Когато беше малка и се ядоса за нещо, ми казваше: “Аз си заминавам за България, омръзна ми тази Калифорния!”, връща се в спомените Миряна. А приказката за грозното патенце, което се превръща в красив лебед, е любима на Дестини и отлично я разбира и на български, тъй като я слуша от бебе.

Къдравата софиянка Дестини Паркър не се страхува да бъде различна, защото вярва, че в това е предимството ѝ в живота!

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>