Принц Уилям и внукът на идола му Джон Кенеди в обща битка за Земята

24.07.2022 19:18 Петя Минкова
Кейт Мидълтин и принц Уилям са привърженици на инициативата за възстановяване на Земята Earthshot.
Джон Кенеди Шлосбърг е син на Каролайн - дъщерята на Джон и Джаки Кенеди. СНИМКА: Уикипедия, Държавен департамент (публичен домейн).
29-годишният внук на Джон Кенеди - Джон Кенеди Шлосберг активно подкрепя срещата в Бостън с постове в Туитър.
В профила си в Туитър Уилям разказва защо срещата през октомври в Бостън е толкова важна за Земята.
Джон Кенеди със съпругата си и децата Каролайн и Джон.

Двамата подкрепят една и съща организация, вдъхновена от кацането на Луната

Принц Уилям вероятно през октомври ще се срещне в Бостън с внука на една от личностите, които най-много го вдъхновяват - президента Джон Кенеди. Неговият внук Джон Кенеди Шлосберг е син на Каролайн - дъщерята на Джон и Джаки Кенеди. Това разкри дискусия в Туитър, след като и двамата се оказаха поддръжници на идеите на неправителствената организация, бореща се с измененията на климата "Еarthshot Prize".  

„Земята е в повратна точка и ние сме изправени пред категоричен избор: или да продължим както сме и да навредим непоправимо на нашата планета, или да си спомним нашата уникална сила като човешки същества и нашата постоянна способност да водим, да правим иновации и да решаваме проблеми - отбелязва принц Уилям на сайта на организацията. - Хората могат да постигнат велики неща. Следващите десет години ни представят едно от най-големите ни изпитания – десетилетие на действия за възстановяване на Земята.“

Принц Уилям винаги е подчертавал, че мечтата и речта на Джон Кенеди човечеството да стъпи на Луната от 1961 г. са вдъхновили инициативата Earthshot.

Пред Ted дукът на Кеймбридж обяснява, че Джон Кенеди го мотивира отдавна с мисията си Moonshot - да се изпрати човек на Луната в рамките на едно десетилетие. Според Уилям тогава думите на президента звучали като лудост, всичко това изглеждало невъзможно.

Въпреки това милиони хора се обединили и тази мечта станала реалност. 

Целта на принц Уилям е сега да се впрегне същата човешка енергия, изобретателност и целеустременост и те да се насочат към спешно регенериране на малката синя точица Земята. 

Внукът на Кенеди също е запален по инициативата Earthshot и горещ неин поддръжник. Предполага се, че той и принц Уилям ще използват популярността си, за да спечелят колкото се може повече привърженици за възстановяване на планетата. 

Джон Кенеди Шлосберг е завършил Харвардския университет и Йейлския и отдавна казва, че е изкушен от политиката. Привържениците на фамилията са притеснени, тъй като той и неговите две сестри са единствените преки и най-близки потомци на харизматичния Джон Кенеди. Повечето си отидоха при неизяснени обстоятелства. Техният чичо Джон - синът на президента Кенеди загина в самолетна катастрофа през 1999 г.  

"Аз искам да служа", признава 29-годишният внук на президента Кенеди. 

Самият Джон Шлосберг отдавна се увлича от инициативи за спасяване на Земята. Докато майка му Каролайн бе посланик в Япония, той заедно с нея посети Фукушима през 2014 г. 

Именно там той обяви: „Надявам се моите връстници, моето поколение в Съединените щати да имат предвид инцидента във Фукушима и да разберат, че имаме още работа. Всички ние можем да направим по нещо, за да помогнем." 

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>