Рок и метъл оглушиха Гребната база в Пловдив заради Hills of Rock (Снимки и видео)

21.07.2022 17:55 Никола Михайлов
Първият концерт започна в 17 часа. Снимки: Авторът
Сцените са няколко.
Мерките са строги.
Никакъв шанс да се гладува на Hills of Rock.

Проверяват за опасни предмети, взимат дори парфюмите на зрителите

Американската група Vended постави официалното начало на фестивала Hills of Rock на Гребната база в Пловдив след 2 години пауза заради пандемията. Тя излезе на основната сцена точно в 17 часа. 

В продължение на 3 дни около Гребната база в Пловдив ще звучи музиката на световни и български групи. На трите сцени винаги ще има поне една банда, която да се грижи за атмосферата, като днес последни по план ще излязат англичаните от Ravenface в 12,30 след полунощ. Най очакваната група за първата вечер е Slipknot, тя ще свири от 22,30 ч.

Въпреки че охраната започна да пуска хора едва в 16,40, над 200 души се бяха наредили и чакаха началото на фестивала поне час по-рано. Според програмата в 17 трябваше да излезе и българската група Jin Monic - на най-малката сцена. Половин час след този час бандата все още я нямаше, но на средната по размери излязоха българите от Deadscape.

Освен пред сцените, феновете на рока се събраха на тълпи и пред щандовете за храна и напитки. Минералната вода в района на Hills of rock се продава за 3 лв., бирата и безалкохолните напитки са по 5, а с уиски и водка хората могат да се сдобият срещу 8 лв.

Цената на храната е подобна на тази на напитките. Пържените картофи струват 6 лв., парче пица се продава за 7-8 лв., а бургерите започват от 12 лв.

Някои от посетителите дойдоха на фестивала само по къси панталони. Точно след входа обаче те бяха посрещнати от палатката за мърчандайз, от където имат възможност да си закупят тениски на любимите си групи. Цените варират от 20 до 60 лв. Предлагат се още шапки и мешки на Hills of rock по 30 лв. и потници по 25.

На територията на фестивала не се плаща в брой. Посетителите могат да пазаруват с карта, а за тези, които нямат, организаторите са предвидили 3 каси, от които да се сдобият с документ, че са предплатили.

За да влязат в района, феновете минават през опашката, която е разделена на 7. Точно преди входа всеки бива проверяван от охраната за забранени опасни предмети. “Взеха ми дори парфюма, човек”, оплака се един от първите посетители на свой приятел, докато двамата тичаха към основната сцена, за да си запазят хубави места.

В района на Гребната база е пълно с хора от цялата страна, дошли специално за фестивала под тепетата. “Почти всяка година идвам. Аз живея в София попринцип, но се организирахме да дойдем с група приятели”, обясни Димо Щерев. Той очаква с нетърпение Slipknot и Sabaton и ще остане за трите дни от фестивала. “Защо изобщо ще идваш, ако няма да останеш до края, няма смисъл”, допълни той.

Около Гребната база е пълно с хора само час след началото. Някои стоят пред една сцена, други обикалят целия район. Дори масите за хранене са препълнени с металисти. Част от феновете дори умишлено стоят на алеите между сцените, за да слушат повече от една група едновременно.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>