Херо: Ако ме поканят за националния, ще помисля

07.06.2022 19:21 Велизар Маджаров
Димитър Димитров-Херо

В последните часове има няколко имена, които се спрягат за нов национален селекционер на България, който да смени на поста подалия оставка Ясен Петров.

Едно от тях е това на Димитър Димитров-Херо, който от почти една година е в графата треньори - свободни агенти. Херо има опит като треньор на националния отбор, който води в 14 мача от 13 септември 1998 година до края на 1999-а.

“24 часа” потърси по телефона в ранните следобедни часове в понеделник опитния бургаски специалист, който в четвъртък ще навърши 63 години.

- Херо, здравей, къде те намирам в момента?

- Пътувам!

- Аха! Явно в посока София и по-точно към БФС.

- Друга е дестинацията.

-  Да не ме финтираш?

 - Няма такова нещо.

 - Казвай сега, ти ли ще си новият селекционер на националния отбор на България?

- На този етап с никого от БФС не съм говорил. Нямам покана.

- А за друга позиция, да речем главен мениджър, както бяхте тандем с Христо Стоичков?

- Пак казвам, нямам проведен разговор с човек от БФС по темата. А и мисля, че все още не съм за пенсия като треньор (смее се).

- Добре, получаваш покана за разговор примерно тази вечер, утре или в друг ден, какъв ще е отговорът ти?

- При всички случаи нито ще е да, нито не на секундата. Ще трябва да помисля и едва тогава ще дам окончателен отговор. Все пак става   дума за селекционер на България, което е привилегия за всеки футболен специалист, но и огромна отговорност.

 - Каква е оценката ти за представянето на нашите при загубата с 2:5 от Грузия у дома?

 - Наистина срамно!

 - Познавайки те от много години, съм наясно, че вече те сърби за работа, така ли е?

- Починах си добре. Вече наистина ми се работи. Не съм казал последната си дума. Предложения от чужбина не липсват, но не приемам на всяка цена.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>