"Ей сега ще ви дупна", кани се към съседи мъж с нож

17.05.2022 16:14 Дима Максимова

Съдът го остави в ареста

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха мъж, насочил нож и отправял закани за убийство на съседи.  36-годишният И.В. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 12 май т.г. във Велико Търново на ул. „Мармарлийска“ се заканил с убийство на К. М. и на Н.В., като държал насочен напред нож и се заканил с думите: „Ей, ще Ви избия“, „Ей сега ще Ви избия“ „Ей сега ще Ви дупна“, като заканването би могло да възбуди у пострадалите основателен страх за осъществяването му, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият е осъждан условно за същото престъпление – закана с убийство, като в срока на това условно осъждане е извършено новото деяние.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

Други от От страната и света

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

Бусове без номера в Смолян и Кърджали задигат дърва - били за гласове на изборите (Обзор)

Незаконен дърводобив с дерегистрирани бусове в две области - това са резултатите на две от 189-те акции срещу купувачи на гласове в страната. За схемата съобщи вътрешният министър Атанас Илков

Влошава се финансовото състояние на "Мини Марица-изток"

Финансовото състояние на държавните "Мини Марица-изток" се влошава. Държавата ще плаща заплатите на работниците до лятото на следващата година, когато синдикатите очакват да бъде приет план за

>