Шефката на БЧК в Пловдив със златен медал за човечност и всеотдайност (снимки)

12.05.2022 15:34 24 часа Пловдив онлайн
Д–р Петрония Карамитева връчва златен медал на БЧК на Таня Георгиева за цялостен принос.
Димитър Георгиев бе сред удостоените.
Д–р Ваня Манчева Танчева стана "Заслужил деятел на БЧК".
Шефката на просветния инспекторат Антоанета Пакова бе сред наградените.
Малките мажоретки от ДГ "Мая" създадоха настроение.
Гости на събитието бяха ръководителите на Окръжна, Апелативна и Районна прокуратура Ваня Христева, Тодор Деянов и Чавдар Грошев.
Ръководителите на Окръжна, Апелативна и Районна прокуратура в Пловдив поднесоха цветя на Таня Георгиева.
Най–голямата и истинска награда е за доброволците на БЧК, които апостолски помагат на нуждаещите се, отбеляза Радко Паунов.
Журналистката от БНТ–Пловдив Галена Паскова получи званието "Отличник на БЧК".

Цялото ръководство на прокуратурата уважи празника на червенокръстците

Най–високото отличие – златен медал за всеотдайност, човечност и цялостен принос към БЧК, получи Таня Георгиева, ръководителят на пловдивските червенокръстци. Това стана на стилна церемония, на която присъстваха десетки доброволци, дарители, бизнесмени, както и ръководителите на Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура Тодор Деянов, Ваня Христева и Чавдар Грошев.

Мажоретки от детска градина "Мая" откриха тържеството в двора на БЧК на ул. "Стойчо Мушанов", а Биг бенд "Пловдив" вдигна настроението.

"Щастлива съм, че след 2 г. имаме възможност отново да се видим на живо и да се прегърнем", приветства присъстващите Таня Георгиева. 

Специална награда получи почетният консул на Украйна Димитър Георгиев. Още в първия ден на войната той се обърнал към БЧК и заявил своята готовност да помага с каквото може.

Шефката на просветния инспекторат в Пловдив Антоанета Пакова също бе сред отличените. "Невероятен приятел. Осигурихме помощи за неделните училища в Украйна с учебни помагала и хигиенни материали", обясни Георгиева.

Орден "Заслужил деятел на БЧК" получи и доскорошната шефка на Районната здравна инспекция в Пловдив д–р Ваня Манчева–Танчева, а журналистите от "24 часа" и БНТ–Пловдив Радко Паунов и Галена Паскова бяха удостоени със званието "Отличник на БЧК".

Поводът за празника бе Международният ден на червения кръст.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>