Само в "24 часа": Лидерът на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков е задържан заради палеж на кола

10.05.2022 14:36 Тони Щилиянова Димчо Райков
Колата, с която е пътувал Иван Вълков, бе претърсвана повече от час на кръговото кръстовище край кв.Сарафово. Снимка:Елена Фотева

Като гръм от ясно небе ни дойде арестът му, казват от партията в морския град

Разследването срещу бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков, който бе арестуван зрелищно днес край квартал Сарафово, е свързано с палеж на автомобил, довериха отлично информирани източници на 24 часа.

Ставало дума за запалена кола, собственост на мъж, който е имал отношение към приятелката на Вълков.

Преди време екс депутатът се разведе, припомнят запознати. Към този момент все още продължават разпитите на Вълков.

Бившият депутат бе задържан днес по обед на кръговото кръстовище на входа на бургаския квартал Сарафово във фирмен автомобил, шофиран от друг мъж.

Вълков е транспортен експерт, бил е два мандата депутат от ГЕРБ в 41 и 42 Народно събрание, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Междувременно регионалният сайт "Флагман" информира, че тече обиск на автомобила, с който се е придвижвал Иван Вълков. Той не е шофирал колата. На място има четирима цивилни, двама униформени и двама мъже - вероятно поемни лица.

Междувременно от ГЕРБ в Бургас казаха, че са потресени от ареста на ексдепутата и общински председател на партията Иван Вълков. От полицията не казват за какво е задържан, но една от версиите, която циркулира в публичното пространство, е закана за отмъщение. Както "24 часа" пръв съобщи, най-вероятно става дума за палеж на автомобил, който разследващи свързват с настоящата приятелка на Вълков.

Като гръм от ясно небе ни дойде ни дойде ареста на Вълков. Той е тих, кротък човек, не се е забърквал в далавери и интриги, коментират местни активисти. Ден преди ареста на отчетно-изборно събрание на партията в Бургас Вълков си подал оставката като обяснил, че се чувства уморен. За него имало доста номинации да продължи като лидер на местната организация, но си направил самоотвод. Тъй като до избор на нов председател не се стигнало, се решило Вълков да продължи като лидер в оставка до провеждането на нова конференция.

Очевидци твърдят, че по време на задържането се появил с бастун. "24 часа" научи, че бил със сменена става след като претърпял операция за смяна на ябълката и се възстановявал след рехабилитация.

"Познавам Иван Вълков от много години и не виждам сериозна причина за ареста му. Доколкото разбирам задържането не е свързано с политика", заяви перд "24 часа" областният председател на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Иван Вълков е в партията от основаването й. Преди да влезе в политиката, работи като главен инженер в СО МАТ. От такава позиция се включва в протеста на превозвачите срещу разбитите пътища в Бургас края на мандата на бившия кмет Йоан Костадинов. Преди това печели доверието на сегашния кмет Димитър Николов, който го открива за политиката. От 2009 г. е депутат в четири поредни парламента. До ден днешен е председател на бургаската организация на ГЕРБ. При кабинета Борисов 2 бе и председател на комисията по транспорт към Народното събрание.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>