2 години строг затвор за крадец, ограбил баба и внук и избягал в Белгия

17.04.2022 12:51 Дима Максимова
Съдебна палата Велико Търново

35-годишен извършител на грабеж в стражишкото село Камен се споразумя с прокуратурата за 2 години строг затвор. На 15 април 2022 г. Окръжен съд - Велико Търново одобри постигнато споразумение между страните, с което призна подсъдимия Валентин М., за виновен в това, че на 20 април 2019 г., действайки в условията на опасен рецидив, лично и чрез посредственото извършителство на малолетния А. М. влязъл в къща и нападнал възрастна жена и нейния внук.

Нанасяйки им удари с ръка, издърпал от пострадалите два мобилни телефона, вещи и 130 лева, всичко на обща стойност 294 лева, пише в съдебния акт.

След извършеното престъпление обвиняемият се укрил, а Окръжна прокуратура-Велико Търново е издала Европейска заповед за арест. Валентин е установен и задържан в Белгия и бе върнат у нас в края на 2021 г.. Веднага след предаването му, спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Доводите на прокуратурата бяха, че обвиняемият е осъждан и е извършил грабежа в условията на опасен рецидив, като съществува опасност да се укрие, да попречи на разследването или да извърши друго престъпление.
Съдът му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 2 години при първоначален "строг" режим.
Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.
Определението е окончателно.

Други от От страната и света

100 дни след като всички видяха как Даниел от Перник рита болна жена, е обвинен за убийство (Обзор)

Заради няколкото дни до навършване на пълнолетие младежът може да получи най-много 12 години решетки Близо 3 месеца след появата на клипа, на който хиляди хора видяха как Даниел Петров рита

Израел убил Синуар “случайно”, но “Хамас” няма да спре войната

Човекът, наричан от Израел “ходещ мъртвец”, е ликвидиран случайно в четвъртък. Убийството на лидера на “Хамас” Яхия Синуар в Газа бе изтълкувано като голяма победа след едногодишно издирване на

Верижна катастрофа в столичния кв. "Люлин", движението е затруднено

7 коли са се сблъскали на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Вардар" след тунела водещ до кв. "Люлин", стана ясно от публикация във фейсбук групата "Катастрофи София"

“Фантастико” ще усвои терена на отдавна неработещия мултиплекс “Арена Запад”

На мястото ще има търговски комплекс На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”

Полицейска операция тече в област Търговище за защита на политическите права и борба с престъпността

В област Търговище се извършва специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с нарушаване на политическите права, и противодействие на конвенционалната престъпност

>