Нашепват ли звездите за проблеми в брака

08.04.2022 03:00 Павлина Трифонова
Двойки прибягват до астрологична проверка за съвместимост, преди да поемат по семейния път

Хороскопите могат да спестят неприятности, казва астроложката на Даяна

Деби Франк е сред известните английски астролози. Започва да прави хороскопи през 1984 г. и само пет години по-късно съдбата я среща с една от най-известните жени в света по това време. Лейди Даяна се обръща към нея за помощ в опит да разбере защо не върви бракът ѝ с британския престолонаследник принц Чарлз. Явно Деби Франк успява да даде някои важни отговори на звездната си клиентка, защото двете остават приятелки до внезапната смърт на принцесата при катастрофа в Париж през 1997 г.

Астроложката никога не е разкривала какво са показвали звездите за неуспешния брачен съюз на Даяна и Чарлз, белязан през повечето време от изневери, разправии и нещастие, но наскоро прие предизвикателство на “Дейли мейл” да направи семеен хороскоп на трима журналисти и половинките им като част от експеримент дали наистина астрологията е толкова ключова за хармоничните отношения. Причина за него е нарастващата популярност на всевъзможни онлайн приложения, които предлагат проверка за съвместимост според рождената дата и час на двама души.

В експеримента участва разследващият журналист Гай Адамс и съпругата му Кейти, които са заедно от 12 години и имат три деца. Той е дисциплиниран Козирог, а тя носи бремето на живеещите в безпорядък Близнаци. Дори в деня на сватбата им закъснява с половин час, който по думите на Гай бил най-дългият в живота му. Прекарал го на пейка пред църквата, в която трябвало да се венчаят, докато нервно гледал часовника си и мислел, че булката може да е избягала. “Това беше преди почти 13 г. и по време на нашия много щастлив брак разбрах, че никакво театрално дрънкане с ключове или прочистване на гърлото никога няма да подобри своенравното отчитане на времето за любимата ми Кейти. За нея всяко закъснение е просто леко неудобство, докато за мен е ужас. Като се има предвид, че имаме три деца с неизбежен допълнителен хаос, който създават у дома, бих излъгал, ако кажа, че нашите противоречиви възгледи за света понякога не предизвикват търкания”, признава журналистът. На практика двамата са пълни противоположности. Близнаците са въздушен знак, който според астрологичния стереотип прави Кейти общителна, подвижна и разсеяна. Козирогът е земен знак, което означава, че Гай е съсредоточен, работлив и педантичен. Например подрежда съдомиялната машина с военна прецизност, докато жена му никога не обръща внимание кое и как слага в нея, което го дразни.

Въпреки тези различия двамата имат щастлив брак, което според Деби Франк се дължи на влиянието на асцендента и разположението на други планети при тяхното раждане. И двамата имат луна в Овен, което е шанс за семейно разбирателство, тъй като тя е определяща за начина на поведение у дома. Също Марс и за двамата е в Лъв, което говори за вълнуващо съвместно съжителство. “Тази огнена енергия, която споделяте, е вашето лепило. Това ви прави интересна двойка и ви помага да имате завладяващ живот. И двамата искате да сте ангажирани и да предизвиквате интерес. Има много неща, които ви свързват и ви дават усещане за споделена цел”, обяснява астроложката.

Дори и да звучи логично, за Гай Адамс схващането, че характерът на човек се оформя от позицията на звездите при неговото раждане, все още е малко абсурдно. За жена му Кейт, която е запалена читателка на хороскопи, нещата са по-нюансирани. “Има много неща, които не се основават на доказателства, но в които вярваме, като любовта например. Дори самото говорене за астрология може да помогне на двойките, тъй като кара партньорите да бъдат по-самоосъзнати”, смята Деби Франк.

Затова преди време тя започва да прави хороскопи за младоженци, които избират за сватбеното си тържество известна английска хотелска верига. “Някои хора казват, че няма смисъл, когато току-що сте се оженили, да се занимавате с това, но всъщност е вярно обратното. Става дума за разглеждане на връзката между вас и идентифициране на евентуални проблеми за живота ви в бъдеще. Това ви дава повече осъзнатост. В известен смисъл това е като терапия за двойки”, обяснява астроложката.

В експеримента на вестника тя трябва да направи семеен хороскоп на Линда Келси, чията медийна кариера започва точно с коригиране на астрологични прогнози в списание. “Следях за граматиката и правописа им в продължение на три години. Така че никога не съм имала личен интерес към хороскопи. Признавам, че ги четях за забавление между браковете си, за да видя как може да се развие любовният ми живот. С партньора ми Рон сме заедно последните 14 години и както във всички връзки имаме пикове и спадове. Понякога се съмняваме в нашата съвместимост и различните начини, по които подхождаме към предизвикателствата на живота.

С едно нещо обаче сме съгласни - астрологията е по-добре измислена измислица, отколкото всичко, което трябва да се приема сериозно”, разказва Линда Келси. Тя е зодия Овен, докато Рон е Близнаци. Знаят, че са доста различни, но и натрупаният опит от предишните им бракове ги е научил да оценяват по-трезво нещата. Според хороскопа им Линда е по-ориентирана към бъдещето и се захваща с нови неща бързо и с удоволствие, а Рони е по-носталгичен и фокусиран върху миналото, което би могло да създава проблеми. Въпреки това с нейната луна в Козирог и неговата в Дева двамата имат силно притегляне към домашното си царство. Деби Франк ги определя като двойка, която се радва да се лута заедно и да си приготвя хубава храна на спокойствие – все неща, присъщи на хармоничните семейни отношения. Дори в бъдеще да се появят други предимства, никога няма да се чувстваш толкова комфортно с някой друг, казва астроложката на Линда Келси, която признава, че не е съвсем новоповярвала в хороскопите след срещата си с нея, но умът ѝ е отворен за възможностите на това, което “широко се счита за псевдонаука”.

Писателката Сузан Дъкет посреща възможността за семеен хороскоп от Деби Франк с истинско вълнение, не защото очаква да научи нещо неочаквано за своя 25-годишен брак, а защото винаги си е падала по четенето на астрологични прогнози. Щастлива е да разбере, че според разположението на звездите наистина няма много слаби места в отношенията ѝ с Анди, но още повече е развълнувана от едно ключово прозрение за поддържане на връзката им свежа. “Вашият ангажимент със света е от решаващо значение. Вие се нуждаете от много движение и пътуване”, казва им Деби Франк. Интересно е, че колкото и различни да са в нагласите към астрологията участващите в експеримента, всички признават, че направените от нея хороскопи са ги накарали да се замислят върху някои аспекти от отношенията с половинката си.

Камила е точната жена за принц Чарлз

Настоящата съпруга на принц Чарлз е правилният партньор за него, смята астроложката Деби Франк. Според нея Камила винаги го е поставяла на първо място и е успокоявала интензивната му природа, осигурявайки емоционалната сигурност, за която копнее. Подобно нещо той не успява да постигне по време на брака си с лейди Даяна, въпреки че тя също е Рак като втората му съпруга.

Макар родени под един и същ зодиакален знак, двете дами имат напълно различно поведение. Камила е търпелива, докато Даяна става жертва на своята емоционалност. Но пък още приживе я наричат “принцеса на народа”. Камила не притежава онези качества, които направиха Даяна една от нас, които създават сърдечна връзка, обяснява Франк.

Въпреки това тя смята, че обществото трябва да приеме изцяло бъдещата кралска двойка. За своите 74 г. Камила е издържала много бури и е показала, че е от хората, които се жертват за близките си. Връзката ѝ с Чарлз, който е Скорпион, е стабилна и това ще им позволи да бъдат фокусирани върху работата си, когато той се възкачи на трона.

“За тези, които обожавахме Даяна и прекарахме години в слушане на разбитото ѝ сърце заради отношенията на съпруга ѝ с Камила, това е трудно за приемане, но сме на етапа, в който трябва да осъзнаем, че те имат първостепенна съдба да бъдат заедно на трона”, казва Деби Франк.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>