Анна Нетребко изрично осъжда войната в Украйна

30.03.2022 21:26 Милена Милева
Причисляват Анна Нетребко към близкия кръг около президента Владимир Путин.

Няколко концертни зали прекратиха сътрудничеството си с Анна Нетребко, защото руското оперна сопрано не се дистанцира от агресивната война на Путин.

Тя заявява, че не е „свързана с нито един лидер в Русия“, пише Der Spiegel,.

Изявлението й е разпространено днес чрез адвокат Кристиан Шерц в Берлин. В него Нетребко пише, че мислите й са „с жертвите на тази война и с техните семейства“. 

Тя изяснява още, че не е „членка на никоя политическа партия“ и не е „свързана с който и да е лидер в Русия“, и че се е срещала с президента Владимир Путин само няколко пъти през целия си живот.

Нетребко беше критикувана, че не се дистанцира ясно от руския президент. Оперната певица се изказа публично срещу войната в Украйна, но не и срещу руския президент. 

Ето защо няколко оперни театри прекратиха сътрудничеството си с оперната певица, включително Метрополитън опера и Берлинската държавна опера.

В резултат на това сопраното беше подложено на нарастващ натиск и заяви, че ще се „оттегли от концертния живот до следващо нареждане“.

Съвсем наскоро нейният мениджър в Берлин също се раздели с нея.

В изявлението си Нетребко обяви, че възнамерява да възобнови планираните оперни и концертни изпълнения от края на май, „първоначално в Европа“ се казва в съобщението. Певицата не даде повече подробности.

Според сайта на певицата за края на май са планирани изпълнения с пианиста Малкълм Мартино в Ла Скала в Милано и в Grande Salle Pierre Boulez в Париж, предаде ДПА.

Първоначално певицата трябваше да свири с Берлинската филхармония в Schauspielhaus Baden-Baden през април. Поне от театъра не бяха изключили бъдеща работа със сопраното.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>