Иван Тотев: Пробив до Водната палата не може, по-добре стадионите да направим

28.02.2022 10:36 24 часа Пловдив онлайн
Радомир Чолаков, Иван Тотев и Стефан Шилев изтъкнаха приноса си като депутати от Пловдив.

- Издействахме финансиране за музеи и "Старинен Пловдив", изтъкна Радомир Чолаков

- Питат Гроздан Караджов защо не се работи на Околовръстното шосе на Пловдив

Пробив до Водната палата в Пловдив не може да има. Категоричен съм. Там не може да се копае. Коритото на Марица е близо, не е извършвано геологическо проучване това проектът е сложен и ще се оскъпи двойно.

Това обяви депутатът от ГЕРБ Иван Тотев. В събота лидерът на партията Бойко Борисов настоя пред общинските власти да насочат планираните 10 млн. лева от проекта до Водната палата за довършване на стадион "Христо Ботев". Тотев допълни, че на това централно място в Пловдив - до Водната палата, не може да се прави дупка.

"Ангажирахме се т.г. да заложим средства и за стадион "Локомотив". Така, че в края на 2023 г. да имаме два завършени стадиона в Пловдив, допълни екскметът. Колегата му Радомир Чолаков това го подкрепи. Според него не може да се разкопае това възлово място.

Пловдивските депутати от ГЕРБ - Иван Тотев, Радомир Чолаков и Стефан Шилев, изтъкнаха приноса си от централния бюджет да бъдат заделени средства за важни обекти в града. "Има заложени 10 милиона лева за Концертна зала в резултат на нашите усилия. Успяхме да решим проблем, свързан с финансиране на културата в Пловдив", изтъкна Тотев.

Според Чолаков ГЕРБ вече не е в изолация в парламента, тъй като останалите политически сили видели, че без тях не могат да стават нещата.

В резултат на направеното предложение от Тотев и Шилев бил променен законът за целево финансиране на културни паметници.  "Прие се със 151 гласа. Това означава, че държавата ще отпуска целево средства за общинския институт "Старинен Пловдив". Направихме го с мисъл за града", посочи Чолаков. 

Никъде обаче не били предвидени средства за проектиране на дом на пловдивската опера.

Пак с усилията на ГЕРБ били отпуснати допълнително 13 млн. лева за музеите. "Оказа се, че министърът на финансите отпуска тези средства на хората, които бършат прах", допълни депутатът. Тотев уточни, че предложението е било подкрепено от ИТН и "Демократична България", но не и от "Продължаваме промяната" и БСП.

Според Стефан Шилев община Пловдив трябва да кандидатства за средства, с които да се изгради третата клетка на екозавода в Шишманци и за рекултивиране на първата.

Тотев каза, че ще имат среща с регионалния министър Гроздан Караджов и щял да го пита какво се случва с обществената поръчка за Околовръстния път на Пловдив. В бюджета били отделени 6 млн. лева за надзор, а самото строителство се изчислява на 40 млн. лева. "Вече една година не се работи, няма никаква причина", коментира екскметът.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>