Шифрин и Пентюро капо на олимпиадата, отписаният Щролц с второ злато

20.02.2022 04:54 Георги Банов, Пекин
Микаела Шифрин записа нула на олимпиадата.

Две от големите имена в световните ски Микаела Шифрин (САЩ) и Алекси Пентюро (Франция) записаха нулева олимпиада, след като не взеха медал и в отборната надпревара. Американката повтори краха на Петра Влъхова от ПьонгЧанг, когато словачката се пусна във всички 6 възможни дисциплини, като и тя в Корея не спечели нищо за разлика от Микаела, която си тръгна с титла от гиганския слалом.

В Пекин Шифрин падна в слалома, гигантския слалом и комбинацията, завърши 9-а в супергиганския слалом и 18-а в спускането, като най-добрият резултат бе четвъртото място в отборното.

В първия кръг Австрия почиваше, а най-завързано бе на Словения - Канада и Норвегия - Полша, които завършиха 2:2 и словенци и норвежци продължиха напред по време. Франция надви Чехия с 3:1, а същия резултат записаха Италия над Русия, САЩ над Словакия и Германия над Швеция. Швейцария отупа домакините чисто с 4:0.

След това австрийците елиминираха Словения с 3:1, като единствената загуба бе на олимпийския шампион в комбинацията Йоханес Щролц. Франция и Норвегия завършиха 2:2, като тимът на Пентюро отстъпи с 2 стотни във времето и приключи. САЩ надви с 3:1 Италия, като единствената загуба бе на Шифрин. Германия спечели след 2:2 над Швейцария с 54 стотни.

В първия 1/2-финал Австрия и Норвегия направиха 2:2 и австрийците продължиха напред заради 61 стотни. След това САЩ падна с 1:2 от Германия, като Шифрин бе изпреварена от Лена Дюр.

В малкия финал Паола Молцан надви Мария Терез Твиберг. След това обаче Томи Форд падна от Фабиан Вилкенс Солхайм. Шифрин бе изпреварена с 52 стотни от Теа Луис Стернесунд. Ривър Радамус спечели, след като Тимон Хоган не завърши, но норвежците взеха победата заради 42 стотни по времевия критерий.

Отписаният за големия спорт Йоханес Щролц пък стана двукратен олимпийски шампион, след като Австрия спечели златото отново след 2:2 с Германия. Той си загуби щеката на старта и падна от Александър Шмит, но немецът не успя да даде по-бързо от необходимото време. Така австрийците спечелиха с 19 стотни. 

При равенство се взема сборът от най-добрите две времена. 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>