Млада полицайка купи обувки на бедно ромче, то върна загубен портфейл със 140 лв.

16.02.2022 15:52 Тони Щилиянова
15-годишният Исус с полицейски инспектор Нели Георгиева.
15-годишният Исус получи грамоти и подаръци от кмета на Айтос Васил Едрев /крайният вдясно/, ст.комисар Калоян Калоянов и Илияна Мосинова.

Цяла България праща подаръци на 15-годишния Исус от Айтос, който вече е пример за десетки деца

15-годишният Исус Христов от Айтос – едно от осемте деца в изключително бедно ромско семейство от Айтос, се превърна в пример за подражание на своите връстници и герой на местното училище „Атанас Манчев“, след като намери и предаде в полицията загубен портфейл със 140 лв. и дебитна карта.

Само за ден седмокласникът Исус стана популярен в цяла България и получи грамоти от кмета на Айтос Васил Едрев, от директора на Областната дирекция на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов и от директорката на училището Дора Георгиева. Те, заедно с председателя на фондация „Евгений Мосинов” – Илияна Мосинова, осигуриха и така необходимите дрехи, обувки и хранителни пакети за Исус и семейството му, което живее в крайна бедност.

Макар момчето да расте в изключително мизерни битови условия – в постройка без ток и вода, когато намира портфейл на улицата без колебание отива в полицейското управление. Но там търси конкретен служител, на когото да го предаде – младата полицейска инспекторка Нели Георгиева. Броени дни преди случката с парите Нели вижда Исус, който върви към училище босоног. Без да се замисли, полицайката купува чифт обувки на 15-годишното момче и така печели сърцето и доверието му.

„Предполагам, че точно затова Исус е искал да предаде портфейла на инспектор Георгиева. Пожелавам му да бъде все такъв, защото в тези трудни времена една човешка постъпка, особено от момче от такова семейство, наистина е забележителна“, коментира старши комисар Калоян Калоянов, който лично връчи грамота и подаръци на Исус на тържество в двора на училището в Айтос.

„Исус е много добро и умно дете, а постъпката му е чудесен пример за подражание за останалите деца, гордеем се с него“, каза директорката на училището Дора Георгиева. Майката на Исус, която отново е бременна, също е доволна от сина си, защото от малък го учела да не краде. Признава, че с намерените парите е можела да купи много неща за семейството, но знае, че чуждото не бива да се присвоява.

Исус пък казва, че изобщо не е очаквал подобно внимание, нито специална похвала. Постъпил честно, защото така го учили у дома. Буквално стъписан от подаръците и добрите думи, седмокласникът благодари на всички хора, които са му обърнали внимание. А дарения продължават да пристигат от всички краища на страната, за да покажат на 15-годишното момче, че добрината среща добрина.

Самият Исус мечтае един ден да стане полицай като кварталния инспектор и ако може, да промени поне малко света около себе си. Представя си как на него му носят загубени портфейли, а той намира собствениците и им ги връща.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>