Уникален Алберт Попов 9-и след първия манш на олимпиадата, Златков е 20-и

16.02.2022 05:27 Георги Банов, Пекин
Алберт се радва на спускането си.
Попов по трасето на слалома на олимпиадата.

Алберт Попов направи уникален първи манш на олимпийския слалом, като даде девето време на 70 стотни от лидера Йоханес Щролц (Австрия).

Шампионът от комбинацията дръпна само с 2 стотни пред Хенрик Кристофрсен (Норвегия) и с 6 пред още един норвежец Себастиан Фос-Солеваг. Състезанието се очертава да е жестоко, защото първите 12 са събрани само в 87 стотни. Вторият ни представител Камен Златков е 20-и на 1,74 сек от лидера, като зад него са доста известни имена като Филип Зубчич (Хърв), Ерик Рийд (Канада), Марко Шварц (Австрия).

"Първият манш беше малко по-разтеглен. Може би преди една-две години това не беше мое трасе, но напоследък доста работихме и виждам в повечето от контролите, че съм се справил добре. Нямах такова усещане докато карах, защото теренът беше странен, беше малко хлъзгав. През цялото време имаше тази борба с позицията - напред, назад. Всъщност това във финалната част ми изигра малко лоша шега защото се дръпнах назад и не успях, не да намеря сили, а да направя един хубав завой и да успея да се върна напред и да атакувам последния стръмен участък. Там ми е по-голямата разлика", обясни Алберт.

"Видяхме, че и няколко секунди този сезон могат да се преборят във втория манш. 70 стотни не са малко, но не са и много. Теренът е тежък и вярвам, че ще се справя. Вярвам в себе си. И нищо не се знае. Слалом е, рисково е. Някои хора ще дават повече газ отколкото могат и ще има изненади", завърши Аби. "Първото трасе реди австриец, беше приятно трасе. Вторият манш реди треньорът на Алекс Винацер, който ако си спомняте в Кицбюел натръшка половината състезатели от топ 30. Ще бъде интересно, ще бъде рисково и да се надяваме да имам късмет", каза още българинът.

"Ако трябва да съм честен обичам по-стръмни писти. А сега виждаме, че в стръмното съм загубил най-много. Не е лоша пистата, въпросът е как ще е твоята нагласа, дали ще успееш да се нагласиш спрямо условията", завърши Алберт.

Вторият манш е от 7,45 часа българско време. 

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>