Домакините на игрите промениха биографията на звезда

15.02.2022 22:22 Георги Банов, Пекин
Ейлин Гу

Моделът Ейлин Гу си запазила американския паспорт
"Гласът на Америка" разкри, че домакините на олимпиадата са променили биографията на голямата си звезда Ейлин Гу в рамките на една седмица по неясни причини.

"След първата си световна купа в Италия през 2019 г. тя се отказа от американско гражданство и взе китайско, за да предствя Китай на олимпиадата в Пекин", гласи официалната биография на манекенката в системата на игрите в началото на февруари.

Седмица по-късно вече изречението е "след първата си победа в световната купа в Италия през 2019 г. тя взе решение да се състезава за Китай". Просто защото Гу никога не се е отказвала от амерканския си паспорт.

Гу е наистина голямата звезда на олимпиадата точно заради решението да загърби загниващия капитализъм, въпреки че е родена в Сан Франциско. На олимпиадата тя стана шампионка на "Биг Еър" и зае второто място в слоупстайла на свободния стил на ските.

18-годишната красавица е и известен модел, като е част от IMG. Там са имена като Кейт Мос, Мила Йовович и сестрите Хадид. Участвала е в ревюта за Fendi и Gucci, IWC Schaffhausen, Tiffany & Co., Louis Vuitton и много други.

Била е на кориците на библиите на модата Elle и Vogue. В момента е официално лице на автомибилите Cadillac, козметиката Estee Lauder и техниката на Kohler в Китай. Освен това представлява и местните Luckin Coffee, Банка на Китай, China Mobile и China Unicom.

Има половин милион последовантели в инстаграм, над 100 000 в TikTok и 50 милиона в китайската социална мрежа Weibo.

От март миналата година признава, че е подложена на постоянен хейт в социалните мрежи заради смяната на гражданството си.

Особено ожесточени бяха атаките след като Гу препоръча да се сваля приложение, което блокира всички популярни некитайски апликации и сайтове. Тогава бе атакувана и от крайнодесни в САЩ.

Майката на Ейлин - Ян Гу е дъщеря на главния енергетик на Министерството на строителство на Китайската народна република. Бащата е почти неизвестен, защото никой не говори за него. Според някои издания е американец, възпитаник на "Харвард", но и самата Ейлин предпочита да не говори за него.

Ян Гу учи химия и биохимия в Пекинския университет, след което заминава за САЩ за магистратура. Завършва Рокфелеровия университет в Ню Йорк, след което записва "Станфорд", меката на бизнеса. В момента има собствена фирма, която се занимава с инвестиции в Китай.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>