Благой Тодев с първа тренировка с отбора на олимпиадата

10.02.2022 02:42
Олимпийската шампионка и шеф на биатлона Екатерина Дафовска вече е при отбора в селото.

Европейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев направи първа тренировка с останалите ни състезатели на олимпиадата. Последните няколко дни той бе изолиран в отделна стая, след като пробата му за коронавирус на летището се оказа положителна.

Така той се готвеше сам, като специална кола го караше на трасето. По примера на останалите, които са под карантина, и Благой се оплакал от храната в изолатора, както и от липсата на връзка със света.

Оказа се, че Тодев не е положителен, а само контактен, защото по документи до него в самолета е трябвало да пътува украинка, а това е довело до изолацията.

Благой тръгна по-късно за олимпиадата, след като даде положителна проба след кръга за световната купа в Италия. Домакините обаче катерично отказали да го оставят там и се преместил в Руполдинг.

“Добре че там има един българин с хотел и го прие”, коментира шефката на федерацията Екатерина Дафовска, единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри.

В Германия Благой дал четири отрицателни теста, преди да излети към Пекин. И след пристигането се оказал отново положителен (всъщност контактен).

Дафовска вече е при отбора в олимпийското село, след като от пристигането си бе в Пекин напълно изолирана от света.

“Имах проблем с интернета, но поне малко си починах”, обясни Катя. Дори не успяла да се види с първия си треньор Боран Хаджиев, защото първия ден бил тръгнал да гледа гигантския слалом при жените, а след това Катя се успала за закуска. Кметът на Чепеларе е на олимпиадата по специална покана на МОК като носител на наградата за сътрудничество с местната власт.

Катя все пак се спасила с любимото си хоби - шиенето на гоблени. В Китай донесе “Ръченица” на Мърквичка, който е един от най-сложните и се сравнява с “Тайната вечеря”.

Към отбора по биатлон се присъедини и ваксмайсторката Стефани Попова, която пък имаше проблеми с акредитацията си и нямаше как да стъпи на олимпиадата.

Днес е женският спринт на олимпиадата, като стартът е от 11 часа българско време. Милена Тодорова стартира с 6-и номер, Лора Христова е 61-а в списъка, Мария Здравкова - 66-а, а Даниела Кадева - 86-а.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>