Забравен ключ на врата прецака алпийката ни Ева Вукадинова на олимпиадата

09.02.2022 18:18
Този стопкадър показва човека от поддръжката на пистата и забравения ключ на кола, който провали спускането на Ева Вукадинова.

Небрежен работник по пистата за слалом стана причина единствената ни алпийка на олимпиадата Ева Вукадинова да повтори първия си манш. Той бе забравил ключа, с който се навиват вратите след всеки състезател, и това не даде шанс на българката да мине по-близо до вратата. В крайна сметка Ева отпадна по време на второто си спускане, след като даде 49-о време в повторението на първия си манш. Всъщност инцидентът е безкрайно опасен, като скиор може да си счупи крака в металния ключ, ако го докосне.

Вукадинова кара и с болка, след като по време на гигантския слалом счупи костица на ръката. Заради това тя кара с предпазна шина.

“Опитах се да дам максималното. Доволна съм, независимо от случилото се в първия манш, важното е, че съм жива и здрава. Със сигурност и ментално ми повлия случилото се, чувствах се добре в първия манш. Можех да се справя по-добре във втория манш. Пожелавам си още такива големи форуми. Със сигурност, ако имам друго участие на олимпиада, ще опитам да съм много по-добре подготвена”, сподели Ева Вукадинова след състезанието. Тя призна, че

контузията я

измъчила доста

по време на спусканията. Така за нея олимпиадата приключи с 36-о място в гигантския слалом. “Ментално ми повлия доста инцидентът. На контролите бях с доста по-добри времена от това, което постигнах”, допълни Ева.

Тя поне може да се похвали с това, че в Пекин престоя на пистата доста повече от мегазвездата на ските Микаела Шифрин. Американката отново спря на петата врата и в слалома, както се случи и в гигантския.

“Чувствам се ужасно. Но няма да е така задълго. Просто в момента ми е гадно”, обясни Шифрин. “Тръгнах на максимум от старта. Имах намерение да карам колкото се може по-бързо. Малко се подхлъзнах на един завой, просто нямах право на такава грешка. Смятах да мина през най-агресивната линия, най-тежката, но и най-бързата. И пак не минах повече от пет врати”, допълни тя.

Така Шифрин отвори широко вратата на Петра Влъхова да вземе едиствения медал, които ѝ липсваше - олимпийския. Влъхова направи уникално второ спускане, като победи водачката от първото Лена Дюр (Германия) с 91 стотни. Така компенсира изоставането си от 77 стотни. Тя бе подпомогната и от факта, че вторият манш бе подреден от нейния треньор Мауро Пини.

Всъщност първите четири в класирането след първото спускане се провалиха тотално. Дюр в крайна сметка отиде четвърта, втората - Мишел Гизин от Швейцария, излетя на шесто, третата - олимпийската шампионка в гигантския слалом Сара Хектор, пропусна врата, а четвъртата - Андрея Слокар от Словения, отиде пета. Така на подиума се качиха осмата - Влъхова, седмата - Катарина Линсбергер от Австрия, която в крайна сметка завърши на 8 стотни от победителката, и петата - Уенди Холденер от Швейцария, останала на 12 стотни.

Всъщност Влъхова

стана първата

родена в

Словакия жена

с титла от

зимна олимпиада

Шест медала (3 златни и 3 сребърни) за страната спечели рускинята Анастасия Кузмина в биатлона. Другите двама медалисти са сноубордистът Радослав Зидек (сребро) и биатлонистът Павол Хурайт (бронз).

Петра има медали от последните две световни (трета от Оре и втора от Кортина). Спечели малката световна купа на слалом през миналия сезон и предсрочно и в този, в който има пет победи.

“Просто се концентрирах върху карането си. Вече съм олимпийска шампионка и влязох в историята на родината си”, допълни тя.

Състезанието бе наблюдавано от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев, който е на олимпиадата по покана на МОК. Той бе в компанията на генсека на БОК Белчо Горанов.

Чехкинята Естер Ледецка реши да защитава и титлата си в супергигантския слалом от ПьонгЧанг в Пекин, след като успешо направи това в паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>