Коментар за Зографски: Знаете ли колко е трудно да си сам в този спорт

06.02.2022 22:22 Георги Банов, Пекин
Владимир Зографски остана 22-и на нормалната шанца, но очаква да има по-добро класиране на голямата. СНИМКА: ЙОРДАН ПЕТКОВ/БОК

Знаете ли колко е трудно да си сам в този спорт, възкликна коментаторът на състезанието по ски скок, след като Владимир Зографски зае 22-ото място на нормалната шанца на олимпиадата. Самоковецът отново бе единственият в първите 30 на финала от държава, която няма нито една шанца.

Зад Влади този път остана легендата Симон Аман. 40-годишният швейцарец участва на седмата си олимпиада, като има 4 титли през кариерата си. Изпреварен бе и братът на шампиона Рьою Кобаяши - Джуниширо.

Още в първия скок се случи една от сензациите, като 31-и и извън финала остана един от най-добрите в дисциплината Маркус Айзенбихлер от Германия. Във втория скок пък бе дисквалифициран норвежецът Халвор Ейнар Гранеруд.

Влади направи 99 и 97,5 метра в двата си опита и събра 245,3 точки.

“През цялото време знаех, че мога да се боря за първите 15, дори първите 10. И просто тръгнах прекалено агресивно, с прекалено голямо желание и това ми попречи. Сега на голямата шанца очаквам да направя два добри скока и да подобря последното си класиране”, заяви Зографски.

“Не можах да си свърша работата. Прекалено голямото ми желание ми попречи. Видя се в квалификацията, че мога много повече”, допълни той.

Японецът Рьою Кобаяши спечели категорично златния медал след първи скок от 104,5 метра, с който направо уби конкуренцията. За сметка на това зад него битката бе просто невероятна. След първия опит втори бе Петер Превц от Словения, който обаче се срина до четвърто място след втория. Същото се получи и с третия - Камил Стох от Полша, който пък отиде чак шести.

Така среброто взе австриецът Мануел Фетнер, който завърши пети в първия опит. На подиума се качи и Давид Кубацки от Полша, който пък бе чак осми.

Кобаяши сложи край на половинвековното чакане на Япония за титла на нормална шанца. За последно това стана на игрите в Сапоро през 1972 г., когато Юкио Касая, Акицуго Коно и Сейджи Аохи окупираха подиума в тази дисциплина пред родна публика.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>