Оставили Милена Тодорова без облекло на стадиона по биатлон

07.02.2022 02:02 Георги Банов, Пекин
Милена Тодорова не си чувствала пръста на втората стрелба. СНИМКА: ЙОРДАН ПЕТКОВ/БОК

Невероятен гаф сътворили организаторите на олимпиадата преди старта на българския отбор в смесената щафета в събота.

Милена Тодорова останала без връхните си дрехи на загрявката. Те трябвало да бъдат занесени от доброволци. Температурата в Чжандзаку в началото на състезанието e била минус 12,4 градуса, но с невероятния вятър се чувстваше като минус 21. В края на състезанието тя е паднала до минус 15,5.

“На втората стрелба не си чувствах пръста”, призна Милена, която след предаването светкавично се изнесе към къщата на състезателите.

Самото състезание не може да се определи като елитно при условията, при които се състоя. Едва ли е имало старт в историята на биатлона, където 20 отбора са навъртели 47 наказателни обиколки и са използвали 263 допълнителни патрона при стрелбите в една щафета. И при това цели четири - България, Япония, Словакия и Словения, бяха спрени преди края.

Единствените два отбора, които завършиха без наказателна обиколка, са Швеция и домакините, но и това не им помогна много.

Скандинавците останаха четвърти след великолепната тройка Норвегия, Франция и Русия, а Китай е на 15-о място.

Стрелбището на биатлона е може би на най-ветровитото място в света, като отстрани пистата е почти без растителност. Поривите достигат 5-6 метра в секунда, като посоката се сменя за отрицателно време.

Днес на 15 км ще стартират само три българки - Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова. Лора Христова е прекалено малка за дългата дистанция.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>