Алпийците висят без топла храна на олимпиадата

06.02.2022 18:59 Георги Банов, Пекин
Екип на организаторите проверява пистата за спускане. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Вятърът не бе единственият проблем за алпийците по време на отложеното спускане при мъжете. То бе отлагано три пъти, преди да бъде преместено за понеделник на пистата “Скалата”.

“Нямаше никаква топла храна. Поне това очаквах на една олимпиада - заяви треньорът на германците Кристиан Швайгер. - Само чипс, малко фъстъци, шоколад и нищо повече. Става въпрос за спорт, който е за високи постижения”, допълни той.

Германците от дни се опитвали да направят нещо, но никой не им обърнал внимание. И всички завидели на американския отбор, които си донесли пакети с паста и си сготвили топла храна на място.

Един от фаворитите Матиас Майер също смята, че положението не е нормално. По принцип е забранено да си носиш храна от селото на състезание.

Всъщност състезанието официално бе отлагано три пъти, докато най-накрая бе отменено. Спускането трябваше да стартира в 11 часа местно време, след което отиде в 12, 13 и 14, докато Маркус Валднер не реши да го остави за понеделник.Така се промени изцяло програмата за деня. Първият манш на гигантския слалом за жени отиде в 9,30 часа местно време, а трябваше да е час по-късно. Спускането трябва да е от 12, а вторият манш на дамите ще е от 14,30 часа. Разликата с Китай е 6 часа.

В женския гигантски слалом са записани 82 състезателки. С 68-и номер е нашата Ева Вукадинова. Първа ще стартира американката Микаела Шифрин, следвана от Сара Хектор (Швеция), Теса Уорли (Франция), Петра Влъхова (Чехия), Марта Басино (Италия), Мишел Гизин (Швейцария) и Федерика Бриньоне (Италия).

Екип на организаторите проверява пистата за спускане.

СНИМКИ: РОЙТЕРС

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>