Софиянци и бургазлии превзеха ледената пързалка в Пловдив, остава до 6 февруари (снимки)

30.01.2022 15:47 Радко Паунов
Стотици се възползваха от хубавия неделен ден да покарат кънки на ледената пързалка в Пловдив. Снимки: Авторът
Иля Егоршев от Бургас се зарече още веднъж да посети ледената пързалка в Пловдив.
Пловдивската пързалка беше предпочетена днес и от националния женски отбор по хокей.
Слънчевото време накара мнозина да дойдат да се пързалят.
Чарът на пързалката в Пловдив е, че продължава и в Цар Симеонавата градина.
Баща и дъщеря се пързалят.

Вълшебна е, няма друга като нея у нас!

Така оцени ледената пързалка в Пловдив Иля Егоршев, който дойде специално със семейството си от Бургас, за да покарат кънки. Чул, че на 31 януари ще я развалят и довел съпругата и децата си.

И Константин Стефанов от София направи същото - в неделния ден пристигна с 4-членната си фамилия, за да се порадват на ледената атракция в Пловдив за последно. "Много по-добра е от софийската", каза той след 2 часа пързаляне на воля.

Известната историчка от Софийския университет проф. Диляна Ботева също реши да се възползва от пловдивската атракция и пристигна със сина си Иван, дъщеря си Мария и нейния приятел Ники.

Какво се оказа? Пързалката няма да се разтуря утре, както беше обявено, а продължава да действа до 6 февруари.

"Е, имате възможност дотогава пак да дойдете и да се насладите", отвърна им с усмивка единият от служителите, който даваше кънките под наем. По думите му собствениците на атракцията и общината решили да удължат срока.

"Оо, с удоволствие ще се разходим и другата седмица", отвърна Константин Стефанов. По думите му "кефът цена няма". А и в Пловдив времето било много по-хубаво от това в столицата. 

Проф. Ботева обаче няма да има тази възможност, защото ще изпитва студенти, а дъщеря й влиза в сесия. Но са възхитени от пловдивската пързалка. Напомняла им на виенската. "През 2018 г. се пързаляхме в австрийската столица. Беше разположена пред кметството и по същия начин като тук ледените пътеки навлизаха в парка. Разбира се, виенската беше по-мащабна", описа Мария Боянова.

"Наистина сме възхитени, защото дават кънки, които са много стабилни. Притесни ни единствено, че ръбовете на леда са полегати и са близо до дървената ограда и ако някой падне, може да си счупи крака. Хубавото е, че няма много професионалисти, които да пресират и финтират начинаещите, както това се случва в София", коментира проф. Ботева.

Женският национален отбор по хокей също пристигна днес на пловдивската пързалка. Състезателките разбрали, че ще я затварят. Те също я похвалиха много.

Хиляди са минали през нея за двата месеца, откакто заработи в началото на декември. А в първите дни през новата година беше препълнена до краен предел. Тя наистина е най-голямата у нас - разположена е върху площ от 2,7 дка. 

Хубаво е, че ще я има още седмица, каза Иля Егоршев от Бургас. И се зарече поне още веднъж да дойде.

Други от От Пловдив

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

Вижте тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

Гледат делото при закрити врати В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов

Министър Коритарова: До края на годината камерите на тол системата готови да засичат и скоростта

Поевтиняване на винетните такси няма да има, но не се предвижда и поскъпване, каза министърът на регионалното развитие Не можем на всеки участък да поставяме колчета

Бебето, с което майка му скочи от хотел в Кърджали, е със счупен череп и опасност за живота

Борят се да го спасят в най-голямата пловдивска болница  Със счупен череп и опасност за живота е бебето, с което майка му скочи от третия етаж на хотел в Кърджали

>