Кандидатът за президент на НОД Горан Благоев: Ще инициирам референдум за съдбата на Альоша в Пловдив

28.10.2021 17:26 Ваня Драганова
Съпредседателите на Националното обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов представиха в Пловдив кандидат-президентската двойка Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева и пловдивската листа, водена от Пепа Деведжиева.

„Ако стана президент, ще инициирам национален референдум за съдбата на Паметника на Съветската армия и за Альоша в Пловдив. Не може паметниците на чужда армия окупатор да са по-високи от тези на националните ни герои”, каза в Пловдив кандидатът за президент на коалиция „Национално обединение на десницата” Горан Благоев. Според него за текущите и злободневни проблеми държавният глава трябва да свиква Консултативния съвет по национална сигурност, което не се е случвало от година и 8 месеца. Но извън ежедневните проблеми има и други важни въпроси като този за паметниците на тоталитаризма.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Националното обединение на десницата Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева и пловдивската листа, водена от Пепа Деведжиева, бяха представени в Пловдив от двамата съпредседатели на коалицията д-р Петър Москов и Цветан Цветанов.

„Видяхте ли Румен Радев с вдигнат юмрук да казва” Вирус, вън!”, както каза „Мутри, вън!”, попита бившият здравен министър д-р Петър Москов. Според него левият отговор на здравната криза е да се влиза от затваряне в отваряне и после пак отначало, което е пълна агония. „Дясното решение е да се проведе една мащабна разяснителна кампания за ваксините, на базата на която всеки да може да направи своя информиран избор. След това – от Нова година – всеки ваксиниран черпи своите прави и не попада под ограничения, а този, който е отказал да се имунизира, правейки своя избор, си носи последствията и никой не е длъжен да го пази”, добави д-р Москов. „Като лекар аз не разбирам понятието задължителна ваксина и задължителен сертификат. Всеки трябва да направи своя избор и после да понесе своите отговорности”, заяви кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, която е лекар на първа линия.

Според д-р Москов левите политици сменят хора, а десните – правилата и така променят системите, които не работят добре. „Лява политика е да обявиш, че си спрял кражбите в ББР, защото тя вече не дава кредити на едни хора, а дава на други. Дясна политика е да кажеш: „Не може да има държавна банка, която дава потребителски кредити на граждани”, даде пример той.

„Няма ляво, няма дясно, е най-смешният виц. Дясното е да създадеш правила и да ги спазваш, другото е да тълкуваш Конституцията, като че ли е роман”, каза Пепа Деведжиева.

Цветан Цветанов акцентира, че трябва да се ограничава руското влияние в България, заради което сега плащаме високи цени на газа, вместо да внасяме същата суровина на много по-ниски цени от Азербайджан.

Москов и Цветанов декларираха, че коалицията „Национално обединение на десницата” е дългосрочен проект, който не е само за предстоящите парламентарни и президентски избори.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>