Автентични сортове родни зеленчуци в неделя пред „Метро“

09.09.2019 14:50 Христо Николов

Фестивалът на розовия домат ще бъде на паркинга пред магазина на булевард „Цариградско шосе“ 7-11 км

„Метро България“ от години подкрепя родни производители, които пазят стари, изпитани сортове плодове и зеленчуци. Затова фермерският пазар в неделя, който ще е част от тазгодишното пето поред издание на Фестивала на розовия домат, ще бъде възможност за столичани да купят директно от тях автентични селскостопански и млечни продукти, а за производителите – да стигнат директно до потребителя.

Фермерският пазар ще отвори в 10 и ще работи до 17 часа. Сред участниците в него са земеделци от селата Смилян и Реселец, от Петрич и от Пловдив, представени лично от Институт по зеленчукови култури „Марица“. Производителите ще предлагат различни сортове розови домати, краставици, смилянски фасул, реселешки лук и други пресни зеленчуци.

Едновременно с пазара фестивалът ще бъде отбелязан и с редица дигитални активности, които ще зарадват потребителите с интересно и полезно съдържание и много награди.

Фокусът на тазгодишното издание е опазването на българските традиции в кулинарията и популяризирането на автентични селскостопански продукти сред всички поколения.

Затова автентичните български продукти ще намерят специално място и в менюто на едни от най-популярните ресторанти за стрийт фууд в София. Всеки желаещ ще има възможността да пробва специалните ястия на Podlez, HamBar и BBQ Brothers, представящи традиционните български продукти и вкусове по модерен начин.

Спазвайки ангажимента си да редуцира своя екологичен отпечатък върху околната среда и да даде пример за устойчиви практики на работа, „Метро България“ е планирала и поредица от онлайн активности за малки и големи, които ще представят различни идеи за внедряване на природосъобразни практики в ежедневието им. Този път събитието ще е изцяло без употреба на пластмаса и ако случайно посетителите носят със себе си прибори за еднократна употреба, ще бъдат помолени да ги изхвърлят на специално определените за това контейнери за разделно събиране.

Фермерският пазар и самият фестивал ще се проведат при стриктен контрол и спазване на всички противоепидемични мерки.

Повече подробности и актуална информация за всички предстоящи активности в рамките на Фестивала можете да откриете на във Facebook.

Други от От страната и света

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

>